Fakta
- 1 stk. 84,15
Cornichons Extra Fins
- 1 stk. 84,15
99,-
1 stk.
84,15
Spar 14,85
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Siden samarbejdet med vores tidligere leverandør af cornichoner ophørte, fordi leverandøren valgte at begynde at tilsætte smagsforstærker til sine cornichoner, har vi ledt overalt efter en ny leverandør. Det viste sig at være sværere end vi regnede med, da rigtig mange producenter tilsætter dels smagsforstærker, dels andre tilsætnings- og konserveringsstoffer. Med vores nyligt etablerede samarbejde med Maison Marc har vi endelig fundet et produkt, som vi er meget stolte af at kunne præsentere.
Små, faste, sprøde cornichoner med masser af bid, smag og syre fra familieforetagendet Maison Marc, der som de eneste tilbageværende i Frankrig stadig selv både dyrker, håndhøster og konserverer deres cornichoner.
Agurkerne vokser på jorden omkring Chemilly-sur-Yonne nord for Auxerre og konserveres efter den nuværende ejer Henri Jeannequins bedstemors opskrift, der selvfølgelig hverken tilsættes tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.
Server cornichonerne til paté, rillette, salami eller andre typer koldt kød, brug dem i hjemmelavede burgere, i sandwich eller som ingrediens hjemmelavet remoulade og andre kolde saucer. Det smukke glas gør, at cornichonerne uden problemer kan serveres direkte fra glasset.
Cornichonerne sælges i gastronomiske højborge som La Grande Épicerie de Paris.
Ingredienser
cornichoner
vineddike
(sulfitter)
vand
salt
sukker
sennepskorn *
hele sorte tørrede peberkorn
estragon
Producent
Siden 1952 har familien Jeannequin dyrket sylteagurker på jorden omkring Chemilly-sur-Yonne nord for Auxerre. Tre generationers overlevering af savoir-faire sikrer den tårnhøje kvalitet. Bedstefar Marc skabte grundlaget i markerne, og hustruen leverede den i dag fortsat aktuelle opskrift bag de syltede agurker. En opskrift helt uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, en sjældenhed på markedet i dag.
Sønnen Florent tager over i 1975 og fortsætter arbejdet i samme ånd, og da størstedelen af de franske dyrkere af sylteagurker omkring 2009 tvinges til at indstille dyrkningen pga. et stadigt stigende pres fra asiatiske leverandører af sylteagurker, hvilket presser priserne i bund og resulterer i udflytning af konserves-fabrikkerne, beslutter Florent sig - som den eneste tilbageværende druedyrker i Frankrig - for at holde fast, bevare den overlevede viden og fortsætte dyrkningen på fransk jord.
I 2012 overtager Henri, den nuværende ejer, roret. I mellemtiden er tidsånden skiftet og blæser nu til fordel for produkter ”Made in France”, og Henri beslutter sig for at genetablere konserveringen og produktionen af cornichoner på fransk jord. Da konserves-fabrikken skal døbes, er bedstefar Marcs navn oplagt.
Generationers overleverede viden, ingen sprøjtemidler, håndhøst og hurtig konservering efter høst sikrer disse cornichoner deres sprøde bid og intense smag.