Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderLøgismose venuesJul på Nordre ToldbodBestil julemiddagenBestil mortensaftenmenuBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- 6 stk. 14.764,50
Côtes de Provence Rosé Saint Max Methuselah 600cl
- 6 stk. 14.764,50
2.895,-
482,50 pr. l.
6 stk.
14.764,50
2.460,75 pr stk.
Spar 2.605,50
Beskrivelse
Dette er den 3. årgang af Saint Max, den meget overbevisende rosé fra Provence og familien Abeille-Fabre, der også står bag Château Mont-Redon i Châteauneuf-du-Pape. Vi lancerede vinen i foråret 2020 og trods ulykkelige bespænd fra Covid-19 pandemien fik vinen hurtigt mange venner blandt andet ude på Reffen på Refshaleøen, hvor den blev et af sommerens største hit i vores særlige rosé-bar. En succes som gentog sig i 2021.
Det var da også love-at-first-sight for os i Løgismose, da David Montenot præsenterede den under sit besøg i København i november 2019. Selvom han ikke kunne præsentere den færdige vin i flasken, var idéen om en ambitiøs Provence-rosé, flot pakket ind og kækt navngivet dragende, og da den endelig landede i den færdige og friskaftappede version, stod det klart, at vi havde fået endnu en Rosé-darling i Løgismose.
Nu er 3-eren så landet, og den smyger sig op ad de første 2 års succeshistorier. Drueblandingen er overvejende Grenache og Cinsault som lidt ekstra kant og krydderi fra Syrah og Carignan. Gæringen er igen foregået i rustfrit stål med efterfølgende blokering af den malolaktiske gæring for at profilere friskheden. Måske en kende mildere end sidste år. En dejlig saftig rosé med en velafstemt syre, som løfter de delikate noter af friske røde bær, moden citrus og pikante urter.
Det perfekte glas i utide, som får snakken til at gå, men også en dejlig legekammerat i det salte køkken, for eksempel helt enkelt som den tålmodige ledsager til det tidskrævende pilleri af friske fjordrejer.
Producent
Det hedder godt nok Famille Abeille-Fabre, men det er lidt af en tilsnigelse. Efter mere end 40 år i spidsen for familievirksomheden, der især er kendt for Châteauneuf-du-Pape vinene fra Château Mont-Redon, overlod Didier Fabre og Jean Abeille i efteråret 2016 nøglerne til Pierre Fabre, Didiers søn, og som 37-årig stod han pludselig alene i spidsen for den største ejendom i Châteauneuf-du-Pape, og et handelsselskab, der formidler vine fra en række af de væsentlige appellationer i det sydlige Rhône samt i Côtes de Provence.
Efter som lille at være blevet glemt i en af tønderne på Mont-Redon var der aldrig nogen tvivl om hvilken vej Pierre Fabre skulle. Han uddannede sig som agroingeniør og senere ønolog og strejfede omkring årtusindeskiftet rundt Californien og var blandt andet assisterende vinmager hos Joseph Phelps Vineyards i Napa Valley, inden han den 4. januar 2004 trådte ind i familievirksomheden og begyndte at klatre op ad stigen. Først som assistent for kældermesteren, derefter som kældermester hvorefter han til sidst bestyrede de juridisk og administrative aspekter i virksomheden i den periode hvor det begyndte at stå klart at den 4. generation i de 2 familier ikke havde samme følelser for og samme ambitioner omkring Château Mont-Redon og kursen fremad for Famille Abeille-Fabre.
Oprindelse
Region
Provence ligger i det syd-østlige hjørne af Frankrig og ingen af områdets vinmarker ligger mere end 56 km fra Middelhavet. Det lune og tørre klima i kombination med Mistralvinden fra nord giver gode forhold for druemodning uden nævneværdige problemer med råd. Mere end 70% af produktionen udgøres af rosévin, hvoraf det meste kommer fra de to store appellationer, Cotes de Provence og Coteaux d'Aix-en-Provence. Til rosé bruges særligt Grenache, Carignan og Syrah, men også grønne sorter som Vermentino og Grenache Blanc. Provence rummer også en håndfuld mindre appellationer, hvoraf den mest kendte, Bandol, er særlig anerkendt for kraftfulde rødvine på Mouvedre.Distrikt
Cotes de Provence ligger i Frankrigs sydøstlige hjørne i regionen Provence. Med sine godt 20.000 ha er det regionen største appellation, og både rød, hvid og rosévin må produceres. Ca 85% udgøres dog af rosévin lavet på Grenache, Syrah, Mouvedre og Cinsault samt den provencalske sort Tibouren. Rosévinene er typisk meget lyse og lavet med kort udblødning af skallerne, så de får den karakteristiske snert af lyserød, man forbinder med Provence rosé.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter