Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 143,65
Crème de Cassis de Bourgogne 15%
- 1 stk. 143,65
169,-
241,43 pr. l.
1 stk.
143,65
Spar 25,35
Beskrivelse
Trénels Crème de Cassis de Bourgogne produceres på de 2 gamle franske solbærsorter Royal de Naples og Noir de Bourgogne, der står i en plantage anlagt på en højderyg nær landsbyen Concoeur, hvor jordbundsforholdene er meget lig dem Pinot Noir vinstokkene er plantet i rundt om landsbyen Vosne-Romanée, der ligger bare et par kilometer borte.
Så er scenen ligesom sat til en af de bedste ambassadør for denne klassiske og verdensberømte likør, som i 2015 blev oprindelsesbeskyttet og kontrolleret af de franske myndigheder, efter at enkelte producenter i årevis rutinemæssigt havde importeret en del af deres frugt fra Østeuropa.
Solbærrene macererer i neutral spirtus i mindst 6-8 uger. Herefter følger langsom presning og forvandlingen til likør ved tilsætning af sukkeropløsning, nedvanding til den ønskede salgstyrke og nogle ugers hvile i ståltanke inden en filtrering og aftapningen på flaske.
Tæt blå med lilla nuancer i farven, og derpå meget koncentreret og kompleks både i duften og smagen hvor de intense noter af modne solbær får tilføjet subtile nuancer via behagelige strejf af lakridsrod, mørk chokolade og kaffe.
Fortjener at blive oplevet iskold, som den er, men man får også en flot oplevelse af kvaliteten, hvis der tilføjes lidt knust is og/eller en smule boblevand. Når det er sagt skal den naturligvis også blandes med Bourgogne Aligoté til en intens og frisk udgave af den klassiske Kir eller med med Crémant de Bourgogne, hvis din Kir skal være Royale.
Bemærk at alle frugtlikører fra Trenel er naturlige, det vil sige fri for konserveringsmidler og udelukkende fremstillet af solbær, alkohol, sukker og vand, og derfor skal likøren opbevares i køleskabet efter åbningen.
Producent
Trénel Fils blev etableret af Henri Claudius Trénel tilbage i 1928 i den lille by Charnay-Lès-Mâcon i det sydlige Bourgogne og blev tidligt et referencepunkt indenfor produktion af frugt likør.
I 1970'erne kom hans søn André til og sammen med vennen Jules Chauvet udvidede han forretningen med en række vine fra Macon og Beaujolais. Det handlede om vine skabt på druer købt fra betroede dyrkere, og i den periode, hvor især Beaujolais var på alles læber, etablerede Trénel Fils sig som en respekteret leverandør til gode restauranter rundt omkring i Frankrig, ligesom der også langsomt kom gang i eksporten.
I 1988 overtog André Trénel’s nevø Bruno Chambe stafetten og bistået af Hervé de Boissieu førte han traditionerne videre under det betryggende motto "On ne fait bien que ce que l’on connaît bien!" - "vi kan kun gøre det godt, som vi kender godt!".
På forkant med tidsånden stod de i spidsen for en omlægning til økologisk produktion hos alle de involverede parter i såvel vinmarkerne som frugtplantagerne, og det første til et samarbejde med den passionerede Michel Chapoutier, som siden (i 2015) valgte at gøre Trénel Fils til en driftig del af det mægtige Maison M. Chapoutier, der fra hovedsædet i Tain-l'Hermitage i disse år rækker ud efter hele verden.
Det har skabt plads til en fornyet fokusering på Trenel 's Crème de Cassis de Bourgogne, som nu udelukkende produceres på solbær plukket i en plantage nær landsbyen Concoeur hvor jordbundsforholdene er meget lig dem Pinot Noir vinstokkene er plantet i rundt om Vosne-Romanée, der ligger bare 2 kilometer fra plantagen.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter