Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Ebeltoft Weissbier 5,3% - 33cl
35,-
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Helle Høgh og gemalen Peder Zacho Hansen, der etablerede Ebeltoft Gaardbryggeri i en smuk kampestensbygning på Jyllands næsetip med udsigt over Kattegat tilbage i 2008, rider, uden strategiplaner og uden nogen egentlig markedsføring, på en støt stigende bølge af succes, som blandt andet betyder, at de nu har flere end 8.000 fustager i omløb, og at øllet flyder fra hanerne på alt fra havneknejpen i Grenå til Michelin restauranter i Århus og København.
Der er en smagfuld og smittende begejstring over alt hvad Peder Zacho Hansen rører ved, og det er spændende at følge med, når nye øl lanceres eller når gamle kendinge lejlighedsvis får sæsonfriske navne, men når det er sagt er Peder Zacho dybest set en traditionalist. Han hylder de klassiske bryg og derfor er det også de stolte tyske traditioner som er den største inspirationskilde, hvilket klart fornemmes i denne Weisse, der har været fast i sortiment siden 2014.
Altså en hvedeøl som efter tysk forbillede hylder hylder den klassiske milde og læskende velsmag uden på nogen måde at forsøge at være fancy. Den er som forskrifterne byder brygget med mere end 50% hvede og den delikate milde bitterhed kommer fra krydringen med den særlige såkaldte Mittelfrüh-humle. Skænkes med et cremet hvidt hoved som bliver liggende længe. Gylden og dejlig diset især hvis flasken lige vendes engang inden den befries for kapslen. Frugtig med strejf af abrikos, banan og citrus. Blid, let maltet, bestemt ikke videre bitter, men alligevel læskende og tørstslukkende.
Alle øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri er ufiltrerede og upasteuriserede.
"Vi er ikke nogen, der brander os og brygger med alle mulige. Vi vil bare brygge det bedste øl, vi overhovedet kan komme til, og vi ævler og kævler løs under processen, til vi er ved at blive sindssyge. Det eneste, der driver os, er, at vi vil sætte den bedst tænkelig kop øl foran dig".
"Ebeltoft er et godt brand i sig selv, og det er også godt at være et gårdbryggeri - faktisk er vi et af de få gårdbryggerier i Danmark, der er indrettet på en rigtig gård - og så ligger Ebeltoft Gårdbryggeris lidt retro-agtige tilgang til både smagsvarianter og det visuelle udtryk godt til tidens trends."
Peder Zacho Hansen og Helle Høgh til Dagligvarehandelen i oktober 2021
Ingredienser
vand
Byg- og hvedemalt *
humle
gær
Producent
Ebeltoft Gårdbryggeri startede i 2008 som en hobby uden egne bryg faciliteter for Peder Zacho Hansen, men i de senere år har det udviklet sig til et sandt bryggeri eventyr og en blomstrende millionforretning, som ikke længere alene er funderet på vand, bygmalt, humle og gær.
Bryggeriet ligger i en gammel firlænget slægtsgård fra 1800-tallet lidt nord for Ebeltoft med den skønneste udsigt ud over bakkerne og ned mod Kattegat, og her har Her har husdyrene for længst sagt farvel til staldbygningerne, som i stedet optages af gærings- og modningstanke til bryggeriets mange sæsonbestemte øl og læskedrikke.
6 fastansatte er der og i sommerhalvårets tillige en sværm af sæsonarbejdere som hjælper i gårdbutikken og udeserveringen som på de gode dage tiltrækker hundredvis af gæster som ønsker at opleve det varierende udvalg af øl og sodavand på stedet.
"Vi er ikke nogen, der brander os og brygger med alle mulige. Vi vil bare brygge det bedste øl, vi overhovedet kan komme til, og vi ævler og kævler løs under processen, til vi er ved at blive sindssyge. Det eneste, der driver os, er, at vi vil sætte den bedst tænkelig kop øl eller glas sodavand foran dig" Peder Zacho Hansen i Dagligvarehandelen - Oktober 2021
"Et af Ebeltoft gårdbryggeris erklærede mål er at fremstille sodavand af naturlige råvarer, ligesom man gjorde i gamle dage. Og det kan man smage. Jeg mener faktisk, at jordbær-, hindbær- og rabarber-sodavandene fra gårdbryggeriet på Djursland smager som i de gode, gamle dage. Ved første slurk af jordbær-versionen røg jeg direkte tilbage til min barndom, til selvpluk-marker med endeløse rækker af bær og lyse juni aftener, hvor min mor dryssede lidt sukker på mine jordbær, og jeg følte, at jeg spiste selve den danske sommer." Signe Wulff i Løgismoses Magasin - November 2021
Se vores aktuelle udvalg af læskedrikke fra Ebeltoft Gårdbryggeri her
Se vores aktuelle udvalg af øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri her