Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Frilands-Berberiand
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Netto
Forhandles i Netto i udvalgte uger
Beskrivelse
Vores frilandsberberiænder kommer fra Loiredalen i Vestfrankrig langs Atlanterhavets kyst, hvor man har opdrættet ænder siden 1600-tallet. Det oceaniske klima, som ikke er for varmt om sommeren og ikke for koldt om vinteren og terrænet som er rigt på græs og vand, gør området perfekt for Berberiænder.
Ænderne har adgang til det fri og lever på græsmarker med skygge fra de er max. 42 dage, og gerne før hvis vejret tillader det. Er de ikke ude, bor de i huse på max. 400 m2, hvor de går rundt og hygger sig i halmen. Her lever de af 100% vegetabilsk foder med min.75% korn og slagtes først efter ca. 90 dage.
Berberiænder er oprindeligt en flyvefugl, hvilket giver mere brystkød og knap så meget fedt. Fordi de lever i det ude og bevæger sig, som de gør, er kødet mørkt, mørt og saftigt med masser af smag!