Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Fransk frilands-Berberi-and
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Netto
Forhandles i Netto i udvalgte uger
Beskrivelse
Mørkt, mørt, meget delikat og saftigt kød med masser af smag!
Vores frilands-Berberi-ænder kommer fra Loire-dalen i Vestfrankrig langs Atlanterhavets kyst, hvor man har opdrættet ænder siden 1600-tallet. Det oceaniske klima, som ikke er for varmt om sommeren og ikke for koldt om vinteren og terrænet som er rigt på græs og vand, gør området perfekt for Berberi-ænder.
Ænderne har adgang til det fri og lever på græsmarker med skygge fra de er max. 42 dage, og gerne før hvis vejret tillader det. Er de ikke ude, bor de i huse på max 400 m2, hvor de går rundt i masser af halm. Her lever de af 100% vegetabilsk foder med minimum 75% korn, som er GMO-fri (99,1%) og slagtes først efter ca. 90 dage.
Berberi-ænderne har mere brystkød og knap så meget fedt, som almindelige ænder.