Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 279,65
Gin Bay Leaf - ØKO 50cl
- 1 stk. 279,65
329,-
658,- pr. l.
1 stk.
279,65
Spar 49,35
Beskrivelse
Henrik Brinks har sammen med sin legekammerat Sune Urth, mens de ventede på, at hjertebarnet Whisky skulle materialisere sig, kastet sig over produktion af Gin og Akvavit, og ved at satse på færre, men fremragende ingredienser er det lykkedes at ramme så rene og klare smagsprofiler, at vi virkelig befinder os i den såkaldte “spitzenklasse”. Og så skader det bestemt heller ikke, at indpakningen er både smuk og unik.
Henrik Brinks og Sune Urth debut på den brandvarme Gin scene kom i 2016 med den prisvindende Orange Gin. Derpå fulgte en Dry Gin, som senere er blevet justeret kvanrod, og så i 2018 denne Bay Leaf Gin, som dokumenterer, at de 2 herrer ikke hviler på laurbærrene. At de i den grad er klar til at forkæle den del af Gin publikummet, som gerne vil udfordres bare en lille smule.
Ideen til at lege med laurbærblade fik Henrik Brinks tilfældigt på en ferie på Sicilien i 2017 hvor han og familien faldt ind på et lille lokalt spisested hvor Mama diverterede med adskillige retter tilsmagt med laurbærblade og da hun til sidst diskede op med en hjemmegjort likør, som også var funderet på laurbær, var Henrik solgt.
Ud over laurbærblade er der tale om kvanrod, som er en anden af Henriks og Sunes favorit smagsgivere, og derudover blot tale citronskal, tranebær, allehånde og så naturligvis enebær som trækker i en råsprit, der er produceret på hvede og nedvandet til omkring 60%. Der macereres i alkoholen i 3-4 døgn hvorefter smagsgiverne fiskes op, inden spritten fyldes på destillationskedlen, samtidig med at smagsgiverne placeres i kedlens kurv, så de via en såkaldt damp infusion kan tilføre yderligere smag under den fornyede destillering. Herefter opsamles Gin’en i et stålfad, nedvandes med afkalket vand til salgsstyrken på 45%, og når den har samlet sig, hældes den ufiltreret på de karakteristiske flasker, tilproppes, etiketteres og som en ekstra gimmick forsegles den med laurbærbladgrøn voks.
En på en gang anderledes og meget klassisk gin, hvor noterne fra laurbærbladede fører sig frem foran enebærrene i et intenst og krydret udtryk som formildes af sødmen fra tranebærrene løftes af parfumen fra citronen. Bare usædvanlig vellykket og øjeblikkeligt genkendelig.
.
Producent
Henrik Brinks har sammen med de tre design nørder og investorer Anders M. Frandsen, Esben Jørgensen og Örn Ólason fra designbureauet “Thank You Studio” på trods af Corona nedlukningerne, produktion på kvart kraft og lønpakker på få år skabt et berusende destilleri og eventcenter ude på Kløvermarken på Amager.
Hvad der i 2014 startede som et mikrodestilleri på 120 kvadratmeter i den gamle bryggergård i Kastrup Havn med mikroproduktion af 120 flasker af gangen og 2.500 flasker det første år er nu ekspanderet til over 1.000 kvadratmeter og op mod 100.000 flasker.
Egentlig er hjertebarnet Whisky og egentlig er ambitionen at vise alverden at Whisky i verdensklasse ikke nødvendigvis forudsætter en mosaik af fade og årtiers tålmodighed. Men 4-5 år skulle Henrik Brinks alligevel bruge, og det ledte frem til at han sammen med sin legekammerat Sune Urth kastede sig over produktion af Gin og Akvavit i ventetiden.
Vel og mærke Gin og Akvavit, der skulle løftes op i virkelig “spitzenklasse” ved at satse på færre, men fremragende ingredienser for at ramme en renere og mere klart smagsprofil, og ved at satse på en emballering, der både var smuk og unik.
Henrik Brinks og Sune Urth fik tidligt succes. Deres kreationer blev brandvarme på en række af Københavns førende restauranter og cocktailbarer, og eksporten kom også så fint i gang, at det blev realistisk at satse på at forvandle en rå industrihal, der tidligere havde dannet rammen om affaldssortering, til noget, der bestemt ikke længere er mikro.
De første år har været dristige og eventyrlystne og Copenhagen Distillery har allerede begavet os med nye kombinationer, der tvistede og nogle gange oversteg de forventninger vi havde til Gin og Akvavit, og da den første Whisky blev tappet i mundblæste kopier af Holmegaards originale klukflasker, var det meget mere end en københavnerbegivenhed.
Undervejs er bæredygtigheden blevet et omdrejningspunkt for Copenhagen Distillery og ud over at ingredienserne og slutprodukterne er økologiske dokumenterer man også at elektriciteten er vindmølle genereret, at resterne fra Whisky produktionen ender som dyrefoder, at propperne til flaskerne produceres af genanvendt kork, og at vandet, der bruges i produktionen, recirkuleres for til sidst at blive brugt til rensning af destillationsapparatet inden det til sidst sendes af sted, som var det uforurenet regnvand.
"Drengene på Amager er virkelig nogle kreative fyre! Der leges med alle smagsvarianter, alle cocktail typer og mange forskellige spiritusser. Det har bl.a. resulteret i f.eks. en mexicansk kaffe likør, snaps med indonesisk langpeber og på gin fronten har de netop lanceret deres nye, lækre gin med laurbær, der giver mulighed for at lave en fænomenal lækker GT. Kendetegnet for alle deres produkter, er en overdrevet luksus – lige fra måden indholdet produceres på til selve flasken… vi ELSKER den karakteristiske flaske og den hånddyppede forsegling og vi elsker at de tænker smagsoplevelse først, i alt det de gør! (..) Deres Oak Gin er endnu en af deres ”to die for” ginner – en fadlagret gin, der bare skal nydes ”neat”. Intet er overladt til tilfældighederne." Gintossen alias Henrik & Hans Henrik.
Copenhagen Distillery blev en del af Løgismose familien i foråret 2022
Du finder vores aktuelle sortiment her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter