Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 335,75
Gin Heroes Nationalpark Thy ØKO
- 1 stk. 335,75
395,-
790,- pr. l.
1 stk.
335,75
Spar 59,25
Beskrivelse
I det unikke klithedelandskab i Nationalpark Thy trives lyngen og sammen med granskud og porse udgør den trekløveret af botanicals i denne hyldest til Danmarks første nationalpark. De er alle håndplukket i Thy, og bidrager med både florale toner, friskhed og bittersød varme, der resulterer i en balanceret og fristende aromatisk gin.
Lyng blev tidligere brugt i ølbrygning i stedet for humle, og at den nøjsomme hedeplante indeholder et særligt potpourri af aroma bekræftes også af lynghonning, som har en markant, særegen karakter. Porse er også en urt, der traditionelt har været brugt i både øl- og brændevinsbrygning, og dens flygtige olier bindes let i alkohol.
Ginnen brændes på Gin Heroes’ eget destilleri i Grenå Havn og er en smuk og vellykket fortolkning af landskabet og dets vækster i Nationalpark Thy.
Servér som en gin og tonic med et granskud og lidt appelsinskal.
NATIONALPARK THY:
Nationalpark Thy blev med sin indvielse i 2008 Danmarks første af sin slags. Parken strækker sig fra Hanstholm i nord til Thyborøn i syd ved åbningen til Limfjorden, og området er et resultat af flere perioder med sandflugt. Tidligere var den vestlige del et øhav, men tilførsler af sand har flyttet kystlinjen og hævet landet. Nationalpark Thy kaldes også for Danmarks eneste vildmark og dækker i alt 244 km2. Landskabet er præget af kyst, klitter, klitheder, søer og klitplantager og rummer desuden en række fortidsminder fra særligt bronzealderen.
Producent
Bullseye Spirits er et destilleri etableret i efteråret 2020 i bunden af Bæredygtighedens Hus - Thorfisks gamle bygninger - på Sydhavnen i Grenaa, og i følge VSOD, der siden 1977 været brancheorganisation for vin- og spiritusimportører, grossister og producenter i Danmark, er der tale om det tooghalvfjerdsindstyvende i rækken af destillerier i Danmark. Det er efterhånden længe siden den nationale spiritus blev destilleret under monopol på ganske få fabrikker!
Inspirationen startede i 2014 på Anholt, hvor grundlæggeren, Søren Krarup Hansen, blev betaget af øens vilde enebær og tanken om at bruge dem til at lave Gin med lokale botanika. Over de næste tre år blev der arbejdet med projektet og efter mange eksperimenter i udhuset til landejendommen nær fregatten Jylland i Ebeltoft kom den første Gin på markedet i 2017 i et samarbejde med Trolden Bryghus og Destilleri i Kolding.
Fortællingen om den lokalt forankrede Gin, som lagde sig tæt op ad den fortælling som gjorde det ny nordiske køkken til en global kulinarisk trend i årene efter finanskrisen, åbnede næsten med det samme en flanke på det glohede Gin marked. Fokus på økologi, lokale råvarer et ordentlig skud innovation destilleret og fyldt på flasker. What's not to like?
Og nu har Søren Krarup Hansen så sammen med sine tre sønner, Alexander, Peter Victor og Jens Martin kørt et helstøbt firkløver og et ægte familieforetagende i stilling, hvor Søren er direktør, Alexander står for marketing, Peter Victor håndterer indkøb i kraft af sit virke som økologisk landmand, og Jens Martin er i en alder af bare 23 år ved at vænne sig til titlen som "master destiller".
Bullseye Spirits Main brand er de såkaldte "Gin Heroes", som er en serie af Gins, der henter botanika og inspiration fra de danske nationalparker Kongernes Nordsjælland, Skjoldungernes Land, Thy, Vadehavet og Mols Bjerge.
Gin Heroes destilleres på det ene af de 2 topmoderne computerstyrede destillationsapparater, som familien har købt hos hollandske i-Still. Søren Krarup Hansen kalder apparaterne for hjertet og hjernen, og det er hjertet med en kapacitet på 100 liter som anvendes til den kommercielle produktion. Hjernen derimod, der blot har en kapacitet på 10 liter, er primært tiltænkt eksperimenter i forbindelse med den fremtidige produktudvikling, men den beskedne størrelse betyder også at events med friluftsdestilleringer i natuionalparkerne er på tegnebrættet.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter