Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 378,25
Gin Sothis ØKO
- 1 stk. 378,25
445,-
635,71 pr. l.
1 stk.
378,25
Spar 66,75
Beskrivelse
Efter Maxime Chapoutier har meldt sin ankomst i familiefirmaet og nu arbejder side om side med sin søster og sin meget berømte og efterhånden vidt favnende far Michel Chapoutier er der blevet etableret et særligt hjørne i denne efterhånden meget vidtfavnende virksomhed. Et hjørne som bliver kaldt L ‘Univers de Maxime Chapoutier hvor den hjemvendte søn forsøger at afsløre nye sider af det berømte nord-rhônske terroir ved at producere forskellige typer øl og så denne Sothis Gin opkaldt efter en stjerne, der forbindelse med græsk og egyptisk mytologi og især ses på nattehimlen ved sommersolhverv, når det begynder at trække op til høst.
Chapoutier havde for nogle år siden tilknyttet en botaniker for at kortlægge og dernæst bedre forstå samspillet mellem vinstokkene og de planter der elles voksede på Hermitage skråningen og det inspirerede Maxime Chapoutier til først at eksperimentere med plantedestillater og dernæst til at skabe denne Gin der i duft og smag er et forsøg på at afspejle det særrige terroirs flora.
Der er tale om 8 botanika som udblødes 24 timer i økologisk druesprit og dernæst destilleres og nedvandes til en salgsstyrke på 43% med vand fra Le Pestrin kilden, der springer ved en gammel middelalderby i hjertet af Ardèche-vulkanerne og er blevet kaldt et af de bedste kildevand i verden ved den internationale Gourmet AVPA i Paris.
Botanika: Enebær, Le cade (en anden slags enebær), kamille, røllike, Immortelle (også kendt som evighedsblomst), vild timian, citron verbena og sød-kløver.
En frisk, ren, vederkvægende, næsten eksotisk Gin hvor enebærrenes bitterhed fint balanceres og får tilføjet dybde fra de øvrige botanika hvoriblandt især timian og verbena især fornemmes.
Bemærk at der er tale om en såkaldt ”small batch” Gin, og at smagsprofilen kan variere en lille smule fra batch til batch. Måned for destillering samt antal tappede flasker fremgår af label.
"Sothis gin is distilled from grapes and plants grown near the vineyards. This family domaine is cultivated using biodynamic practices in which plants play a central role. In their wild state they offer us a better understanding of the soils. When used in vine treatments they help to nourish plant life and support plant growth. I have selected a few of these plants in order to offer a new perspective of our terroirs, the story of a gin originating from the Tain l’Hermitage vineyards and their floral heritage. I have been honing this recipe for many months under the watchful eye of Sothis, the star and also the ancient Goddess who teaches us that cultivating the land is a means of moving closer to the stars." - Maxime Chapoutier
Producent
følger
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter