Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 449,65
Hands on Gin sæt m/2 glas i gaveæske
- 1 stk. 449,65
529,-
755,71 pr. l.
1 stk.
449,65
Spar 79,35
Beskrivelse
Smuk gaveæske med den angiveligt bedste Gin, der produceres i Østrig pakket sammen med 2 fine smageglas med inskriptionen ”Hands On Gin” og så et tryk af den samme hånd, som også yderst originalt griber om flasken.
Vi viste godt at Gölles tilbage i 1979 også have etableret et Schnapps Distillery som i sæsonen fra juni til september destillerede nogle vidunderligt aromatiske akvavitter, men alligevel var det først i sensommeren 2017, at vi fik øjnene op for hvor meget spiritussen fyldte nede hos vores østrigske venner.
Det skete da vi fik en mail fra David Gölles hvori han blandt andet skrev: "En ting, der altid har irriteret mig ved de mange Gin der lanceres for tiden er, at jeg i de fleste - selvom de ofte indeholder mere end 30 forskellige ingredienser - kun kan genkende et lille antal af dem. Derfor har jeg besluttet at producere en gin efter princippet "less is more" hvor hvert enkelt element spiller en vigtig rolle for den samlede ultimative smag".
Snart kom der prøver og vi var med det samme klar over at David Gölles havde fat i den lange ende. Her er en Gin hvor alting spiller lige fra hånden, som man lige skal dreje lidt på flasken for helt at opdage, henover navnet "Hands On Gin", videre forbi det faktum, at her præcis er tale om en ingrediens for hver finger på flasken, og så frem til det allervigtigste: Selve smagen.
Den er destilleret i kobberkedler af den talentfulde Bernhard Krainer og bases er i princippet en hvid Rom, som så er smagt til med de fem ingredienser og skåret ned til en alkoholstyrke på 46,5%. Profilen meget raffineret, pikant parfumeret og nærmest æterisk i den måde hvorpå solbær møder korianderblade, orangeskal, citrongræs og så selvfølgelig de uundværlige enebær i en smukt afstemt dosering.
En overraskende, vellykket og spændende Gin som helt fortjent har modtaget World Gin Awards 2018 som bedste London Dry Gin fra Østrig.
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig.
Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og det er almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner. Læg dertil at der blæser nye vinde i det David Gölles, den ældste af tre sønner, virkelig har skruet op for destilleringen i familiedynastiet, og det præger i den grad produktporteføljen hvor de fine eddiker og frugtbrændevine nu flankeres af både Gin, Rom og Whisky.
Respekten for og kærligheden til frugt og naturlige smagsgivere, som nærmest ligger i familiens gener, fornemmes tydeligt i alle produkterne.
I fremstillingen af eddikerne bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt Gölles arbejder med, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller i små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, og for de fineste typers vedkommende, der er inspiretet af de italienske balsamicoer fra Modena, er der tale om en proces, der strækker sig over 15-20 år.
De gamle kobberkedler blev installetret i 1979, og lige siden er alt spiritus blevet destilleret to gange på linje med, hvad man eksempelvis ser i Cognac. Frugtbrændevinene har længe været reference punkter inden for genren i Østrig, og "Hands on Gin" (med den geniale label), der var David Gölles indmarch på den internationale spiritus scene er blandt andet blevet tildelt en World Gin Awards og er kåret som Østrigs bedste indenfor typen London Dry Gin.
Det gav David Gölles blod på tanden og efter adskillige års forberedelse er Whisky og Rom nu også en del af det som Alois Gölles Jr., Davids far og 2. generation i familien, kalder vores ”Edle Brände”. Og det er netop hvad der er tale om. David Gölles mestrer uanset type "cuttet", hvilket fornemmes i den imponerende renhed, som alle destillaterne udstråler.
Gölles har fået så står succes med de ædle dråber at antallet af fade har rundet de 600, og i efteråret 2019 rykkede man ind i frugtkælderen under en tidligere taverna 4 km. fra Gölles, hvor der nu også er indrettet et showroom med navnet ”RUOTKER’S – house of whiskey, gin & rum“ hvor David Gölles og hans kæreste Katharina Fleck nu byder på de stærkeste oplevelser i Steiermark.
Gölles blev en del af Løgismose familien i 2010. Se de produkter vi aktuelt kan tilbyde her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter