Fakta
- 6 stk. 3.799,50
La Croix Ducru-Beaucaillou
- 6 stk. 3.799,50
745,-
993,33 pr. l.
6 stk.
3.799,50
633,25 pr stk.
Spar 670,50
Anbefalinger
Wine Spectator
90
James Molesworth - Marts 2017
Vinous by Antonio Galloni
92
Antonio Galloni on February 2017
Robert Parker - The Wine Advocate
92
Neal Martin - Marts 2017
Decanter Magazine
90
Steven Spurrier - Maj 2015
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
91
April 2015
Beskrivelse
I takt med at Bruno Borie har skruet op for ambitionerne for Château Ducru-Beaucaillou, er det blevet stadig mere interessant at skæve til anden vinen La Croix de Beaucaillou, som fik sin debut tilbage i 1995. Med årene har den fået tilført en stadig større del af den frugt, som før indgik i Le Grand Vin, og da Bruno Borie de senere år også har produceret en tredje vin på frugten fra de yngste vinstokke (en vin som udelukkende sælges fra og drikkes på slottet) er profilen i La Croix de Beaucaillou blevet skærpet så meget, at vinen reelt udfordrer adskillige slotte i 1855-familien.
Hovedparten af frugten kommer som regel fra parceller inde i nærheden af Château Talbot, men det svinger lidt i takt med, hvad der falder af fra førstevinen. Alligevel er drueblanding år efter år meget konstant, nemlig 2/3 Cabernet Sauvignon og 1/3 Merlot plus en sjat Petit Verdot.
Druerne sorteres allerede i vinmarken på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Gæringen sker i rustfri ståltanke af forskellig størrelse drue for drue og parcel for parcel, som efterfølgende, efter omfattende smagninger, sammenstikkes til de 3 vine.
La Croix de Beaucaillou er modnet 12 måneder på fade købt hos 5 forskellige bødkere (60% af fadene var nye i 2014). Den er klaret med friske æggehvider undervejs og siden tappet på flaske med propper fra 5 forskellige leverandører, for at sprede risikoen for flaskefejl.
En meget mørk og veludviklet vin, med maser af solbær, boysenbær og mørke kirsebær, der spiller fint sammen med de krydrede aromaer fra den høje andel af nye fade og aromaerne fra den frodige skovbund som kommer listende. Medium fyldig og med fine tanniner, der bidrager med længde og friskhed.
Producent
Chateau Ducru-Beaucaillou er synonym med den indflydelsesrige Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen tilbage blandt de ypperste i Saint Julien.
Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog hans enke og børnene Sabine Coiffe og Bruno-Eugène Borie klar til at videreføre traditionerne.
Bruno-Eugène Borie er i dag CEO for firmaet, og Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 75 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Den årlige produktion er ca. 120.000 flasker.
Oprindelse