Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.564,90
La Croix Ducru-Beaucaillou
- 6 stk. 3.564,90
699,-
932,- pr. l.
6 stk.
3.564,90
594,15 pr stk.
Spar 629,10
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
89-91
Lisa Perrotti-Brown - April 2018
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
92
April 2018
James Suckling
93
Januar 2020
winedoctor by Chris Kissack
92
December 2019
Beskrivelse
I takt med at Bruno Borie har skruet op for ambitionerne for Château Ducru-Beaucaillou, er det blevet stadig mere interessant at skæve til anden vinen La Croix de Beaucaillou, som fik sin debut tilbage i 1995 og i starten hed La Croix de Beaucaillou, men siden 2014-årgangen rykkede lidt tættere på Le Grand Vin med den lille navneændring til La Croix Ducru-Beaucaillou.
Med årene har vinen fået tilført en stadig større del af den frugt, som før indgik i Le Grand Vin, og da Bruno Borie de senere år også har produceret en tredje vin på frugten fra de yngste vinstokke (en vin som udelukkende sælges og drikkes på slottet) er profilen i vinen blevet skærpet så meget, at vinen reelt udfordrer adskillige slotte i 1855-familien.
Hovedparten af frugten kommer som regel fra parceller inde i nærheden af Château Talbot, men det svinger lidt i takt med, hvad der falder af fra førstevinen. Alligevel er drueblandingen år efter år forblevet nogenlunde den samme, nemlig 2/3 Cabernet Sauvignon og 1/3 Merlot plus en sjat Petit Verdot, men ikke i her i 2017 hvor først frosten og dernæst sorteringen betød at der var knaphed på Cabernet Sauvignon og vinen er derfor for første gang nogen sinde domineret af Merlot.
Druerne sorteres allerede i vinmarken på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Alle stilke fjernes hvorefter gæringen finder sted i rustfri ståltanke af forskellig størrelse drue for drue og parcel for parcel, som efterfølgende efter nytår og efter omfattende smagninger, sammenstikkes til slottes forskellige vine.
La Croix Ducru-Beaucaillou er modnet 12 måneder på fade købt hos 5 forskellige bødkere (hele 60% nye) og siden klaret med friske æggehvider og tappet på flaske med propper fra 5 forskellige leverandører, for at reducere risikoen for flaskefejl.
En meget blød, nærmest blid og rund vin - måske på grund af det forhøjede indhold af Merlot - med maser af solbær, boysenbær og mørke kirsebær, der spiller smukt sammen med de krydrede sødmefyldte krydderier fra de mange nye fade. Fyldig, med et dejligt tannisk grib, der får saftigheden til at vokse og etablerer en dejlig lang finish.
Producent
Chateau Ducru-Beaucaillou er synonym med den indflydelsesrige Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen tilbage blandt de ypperste i Saint Julien.
Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog hans enke og børnene Sabine Coiffe og Bruno-Eugène Borie klar til at videreføre traditionerne.
Bruno-Eugène Borie er i dag CEO for firmaet, og Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 75 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Den årlige produktion er ca. 120.000 flasker.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Julien ligger mellem Pauillac og Margaux på Gironde flodens venstrebred. Appellationen dækker ca 900 ha og jordbunden er rig på grus og sten samt sand og ler. Dræneringen er god, og Cabernet Sauvignon druen trives her både pga den gode vandafledning og akkumulatioen af varme i gruset. Den anden mest plantede drue er Merlot efterfulgt af Cabernet Franc, og Petit Verdot, og også de to traditionelle sorter Malbec og Carmenere er tilladt. Hvidvin er ikke tilladt under navnet St. Julien. Appellationen fik ingen slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855, men nogle af Bordeaux bedste Deuxieme Cru slotte findes her, bl.a. Leoville-Las-Cases og Ducru-Beaucaillou. Vinene betegnes som havende Margaux's elegance i kombination med Pauillac's kraft og styrke. De bedste er længelevende og som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter