Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 199,-,-
Limoncello Limunciel
- Spar 20% - Før 199,-,-
159,20
284,29 pr. l.
199,-
Spar 39,80
Beskrivelse
Denne "Limunciel", der er fremstillet efter gamle familieopskrifter, regnes af kendere for noget af det ypperste limoncello, der kan opdrives, og i en guide til de bedste italienske likører betegnes den endda som ”flydende kulturarv”.
Liquorificio Carlo Mansi anvender udelukkende usprøjtede citrusfrugter af forskellige gamle sorter som skrælles samme dag som de høstes, og som traditionen byder indgår der altid en høj andel af grønne citroner (primært Sfursato Amalfitano) i opskriften, da disse er særligt aromatiske. Citrusskallerne udblødes langsomt i druesprit og når den rette aromatiske intensitet efter nogle uger er nået sigtes skallerne fra hvorefter infusionen fortyndes til 30% alkohol med en sirup kogt på kildevand og rørsukker.
En meget aromatisk likør med klare subtile bitterfriske noter af moden citron, lime og grape. Mere pebret og græsagtig som en Sauvignon Blanc fra New Zealand end egentlig citrusagtig inden den olierede sødme omfavnet smagsløgene og løfter oplevelsen op i en liga for sig.
Nyd den afkølet evt med en isterning i som afslutning på et måltid, og husk at limoncello, der udelukkende er konserveret i alkohol, helst skal nydes inden for det første år efter at den er produceret mens der stadig er fuld knald på aromaerne. Ligeledes er det en god ide at opbevare åbne flasker på køl, og at opholdet i køleskabet ikke varer mere end et par uger.
Producent
Liquorificio Carlo Mansi er et lille familiefirma, der siden 1990 har opereret fra den lille maleriske fiskerby Minori på Amalfikysten. Familien er stærkt knyttet til de lokale traditioner og fremstiller eksklusiv spiritus og likør efter gamle familieopskrifter, og få andre steder på tværs af produkter og profession handler det så meget om tradition, identitet, kultur, og ikke mindst duft og smag.
Især deres "Limunciel" regnes af kendere for noget af det ypperste limoncello, der kan opdrives, og i en guide dedikeret til de bedste italienske likører betegnes deres limoncello som intet mindre end en "flydende kulturarv".
Der anvendes udelukkende usprøjtede citrusfrugter af forskellige gamle sorter, som vokser på små stejle ofte ufremkommelige terrasser. Citrusfrugterne skrælles og presses samme dag som de høstes, og som traditionen byder indgår der altid en høj andel af grønne citroner i opskriften, da disse dels er særligt aromatiske, dels begaver likøren med dens dragende irgrønne farvespil.
Den lille virksomhed holder til bag en lille port under klokketårnet til Basilica de Santa Trofimena bare 50 meter fra strandpromenaden, og de badegæster, som finder vej op gennem arkaden, træder direkte ind i en magisk tidslomme, hvor de forskellige likører i endnu flere forskellige flasker og flakoner kæmper om pladsen og hvor duftene fra de citrusfrugter, som kvinderne sidder og skræller i hånden tiltrækker opmærksomheden. Og da sæsonen for de forskellige citrusfrugter er lang, får de fleste gæster lov til opleve de manuelle fremstillingsprocesser, som forvandler citrusfrugterne til limoncello.
Liquorificio Carlo Mansi har været en del af Løgismosefamilien siden foråret 2011, og du finder den berømte limoncello og eventuelle andre likører som vi aktuelt lagerfører her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter