Fakta
- 6 stk. 1.473,90
Madame de Beaucaillou
- 6 stk. 1.473,90
289,-
6 stk.
1.473,90
245,65 pr stk.
Spar 260,10
Anbefalinger
Decanter Magazine
92
Georgina Hindle - Januar 2023
James Suckling
92
Marts 2023
Robert Parker - The Wine Advocate
90
William Kelley - April 2023
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
90
Jeff Leve - Marts 2023
Beskrivelse
Dette er den blot 3. udgave af Madame de Beaucaillou. En vin som kom til verden, da Bruno Borio og hans team rystede posen op til fejringen af Château Ducru-Beaucaillou 300-års jubilæum. Vinen er produceret i og nyder godt af faciliteterne og ekspertisen i kælderen på det berømte 2. Cru Classé slot, men der er hverken tale om en 2. eller 3. vin til Le Grand Vin, i det broderparten af frugten kommer fra familiens efterhånden mange parceller i Listrac og Cussac. Vinen lander således i Haut-Medoc appellationen frem for Saint-Julien.
Vinen er med sit navn en hyldest til især Madame Eugène-Borie, der var formand for bestyrelsen i perioden 1998 til 2020, men også til den imponerende række af andre kvinder, der har rumsteret på slottet i tidens løb. Blandt andre Marie Desjean, Marie du Luc Ravez, Lucie-Caroline Johnston, prinsesse Marie Karadja af Konstantinopel og Mary de Burke, som alle sammen blev nævnt i forbindelse med lanceringen af vinen i foråret 2020.
Der er tale om manuel høst fra en mosaik af parceller på til sammen 48 ha. med 15 til 40 år gamle vinstokke, og drueklaserne soigneres allerede ude blandt vinstokkene på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Herefter fjernes alle stilke når frugten ankommer til slottet, og efter endnu en sortering finder gæringen sted i thermoreguleret rustfrit stål. Herefter følger 12 måneder i 225 liters fade, der er fremstillet af franske egeplanker, der er tørret i mindst 3 år inden kløvningen. 20% nye fade og resten 1 gang brugte, som efterfyldes regelmæssigt de første 6 måneder. Herefter steril aftapning under inert gas i juni/juli 2022 med hele 49 mm naturkork.
En charmerende nærmest raffineret Medoc, der byder sig til med noter af solbær, friske og syltede kirsebær, der smelter bedre og bedre sammen med krydderierne fra fadene, efterhånden som vinen får lidt luft. Markant trods blide tanniner. For at sammenfatte det med 3 f’er: fornøjelig, feminin og forførende.
Producent
Chateau Ducru-Beaucaillou er synonym med den indflydelsesrige Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen tilbage blandt de ypperste i Saint Julien.
Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog hans enke og børnene Sabine Coiffe og Bruno-Eugène Borie klar til at videreføre traditionerne.
Bruno-Eugène Borie er i dag CEO for firmaet, og Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 75 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Den årlige produktion er ca. 120.000 flasker.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Haut-Medoc er den sydlige del af selve Medoc distriktet (den nordlige del kaldtes tidlige Bas-Medoc men nu blot Medoc). Det dækker 2/3 dele af Medoc halvøen. Jordbunden i Haut-Medoc består hovedsageligt af grus transporteret af floderne Gironde og Dordogne ovenpå en lerbase, og netop den lune, veldrænende grus er en af de vigtigste årdager til den sentmodnende Cabernet Sauvignon drues succes her. Områderne tættest på floden har de dybeste gruslag, og jo længere væk man kommer fra floden jo mere ler er der i jordbunden, og derfor også større dominans af Merlot. Haut-Medoc er også hjemsted for de kendte, selvstændige appellationer Saint-Estephe, Pauillac, Margaux og Saint-Julien samt de to mindre kendte Moulis og Listrac. Apellationen dækker kun rødvin, og vinene er som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter