Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 861,90
Malbec High Altitude Vineyards
- 6 stk. 861,90
169,-
225,33 pr. l.
6 stk.
861,90
143,65 pr stk.
Spar 152,10
Beskrivelse
Moët-Hennessy's team i Argentina, som kalder sig "the vineyardists", har under ledelse af den karismatiske Hervé Birnie-Scott de sidste 25 år forvandlet det, der egentlig skulle have handlet om sydamerikanske bobler, til et referencepunkt, når det kommer til argentinske rødvine fra højtliggende vinmarker.
Denne Malbec fra High Altitude Vineyards er identisk med den Reserva Malbec, som sammen med store broderen Grand Malbec nærmest fik en lavine til at rulle hen over de højtliggende plateauer langs Andesbjergene, da de blev lanceret tilbage i 1999. Det, der var en (godt nok nøje og vel planlagt) prøveballon, er siden blevet til big business med en samlet produktion på adskillige millioner flasker, og efter massive opkøb disponerer Terrazas de Los Andes i dag over næsten 550 ha. fordelt på flere end 200 forskellige parceller, der alle ligger i 1.000 til 1.800 meters højde hen over en imponerende strækning på mere end 900 km., hvilket i en parentes er et par hundrede km. længere end afstanden mellem Bourgogne og Bordeaux.
Terrazas de Los Andes er flere gange blevet pålagt at tildække ordet "Reserva" på flaskerne i forbindelse med eksporten til Europa, og de har derfor valgt helt at fjerne kategoriseringen fra flaskerne, således at der på der nu kun står Malbec High Altitude Vineyards på flaskerne. Årsagen er den triste, at begreberne Reserva og Reserve i snart 15 år har været spiddet i et spind af spanske forsøg på protektionisme, og efterfølgende et EU-bureaukrati, som ikke har kunnet få den formelle tilladelse til at ikke EU-lande måtte skrive Reserva og Reserve på deres vinflasker ratificeret, fordi de spanske myndigheder vedbliver med at "glemme" at underskrive dokumenterne.
Med eller uden Reserva på flaskerne er der tale om frugt fra Luján de Cuyo og Uco Valley og 20-80 år gamle vinstokke, der står på flere end 100 forskellige parceller på plateauer i 1050-1100 meters højde mellem gamle sirligt anlagte kunstvandingskanaler eller med drypvandingsanlæg, der hvor der ikke er anlagt kanaler i vinmarkerne.
Høsten er manuel, og turen hen til vineriet, hvor de ældste bygninger er fra 1898, sker i store køle biler for at værne om friskheden. Efter en soignering af drueklaserne fjernes alle stilke, hvorefter druerne knuses og gærer til vin i store oprejste egetønder, hvorefter vinen modner 12 måneder i 1 til 4 gange brugte franske fade. Herefter sammenstikkes vinene fra de forskellige parceller til den endelige cuvée og efter en let filtrering tappes vinen hen over nogle måneder på flaske.
En attraktiv Malbec med masser af mørke bær og en dejlig saftig profil. Generøs, men også med en elegance, som mange andre argentinske Malbec vine slet ikke sigter efter. Flere anmeldere kalder denne side af vinen for dens "franske touch".
"The new style of our Reserva Malbec represents a long quest for us, the conclusion of many years trying to get the best of every parcel. And the positive reactions we received from many wine lovers filled us with an ever more intense pride." - Nicolas, Oenological Processes Operator hos Terrazas de Los Andes
Producent
Terrazas de los Andes udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine funderet på druer høstet fra højt beliggende vinmarker, og i tilgift har firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.
Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.
Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.
I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.
De får en fantastisk modtagelse og det betyder at der investeres massivt i projektet på de højt beliggende terrasser i Andesbjergene. Således råder man i dag over hele 525 udvalgte ha. imellem 980 og 1.800 meter over havets overflade spredt ud over en strækning på mere end 900 km.
Nogle af dem, nærmere bestemt Las Compuertas i Luján de Cuyo danner i 1998 rammen om et joint venture med Pierre Lurton og hans team på Château Cheval Blanc i Saint Emilion og i 2001 lanceres Cheval des Andes, som Terrazas De Los Andes særlige Grand Cru.
Se vores aktuelle sortiment fra Terrazas de los Andes her
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter