Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 327,25
Mombacho Ron 12 years Reserva Especial
- 1 stk. 327,25
385,-
550,- pr. l.
1 stk.
327,25
Spar 57,75
Beskrivelse
Mombacho er en Rom-serie opkaldt efter vulkanen Mombacho, der ligger i det vestlige Nicaragua. Sidste udbrud går gudskelov flere hundrede år tilbage i tiden, og det har gjort det muligt at dyrke sukkerrør, som bruges i produktionen af Mombacho Ron.Og heldigvis for det. For som vulkanen, der holder sine mange kræfter tilbage, er Mombacho 12 Years Old på tilsvarende vis et godt udtryk for tøjlede kræfter.
Det er en Rom med en rig og dog alligevel elegant sødmefuld duft, der ikke mindst kan tilskrives de minimum 12 år, som rommen har tilbragt på 200-liters amerikanske fade. Det giver en Rom fuld af krydderi, kokos, vanilje og tørret frugt og en Rom, som i kraft af sin tøjlede sødme vil passe mere modne ganer.
Server Mombacho 12 Years Old, som den er - eventuelt let sval eller over is.
Producent
Mombacho er først og fremmest en imponerende vulkan i Nicaragua og først dernæst et brand, som det driftige handelsfirma F&G Compagnia di Commercio har skabt i deres imponerende arbejde med at positionere den mørke lagrede Rom fra snart sagt alle kontinenter på det europæiske marked.
Således er Mombacho blot et af de omkring 40 Rom brands som den succesfulde virksomhed i Bruino udenfor Torino har lanceret, og som altid er det, når man sidder med en flaske fra F&G Compagnia di Commercio i hånden, meget sparsomt med oplysninger om hvor sukkerrørene er høstet, hvem der har destilleret melassen og hvor den unge spiritus siden er modnet.
Det var i begyndelsen af 1970'erne at Graziano Fecchio begyndte at rejse i Caribien og øjnede muligheden for at skabe en forretning på udvælgelse, import og distribution af den mørke Rom, som dengang var næsten ikke eksisterende i Europa. Og på ryggen af revolutioner, borgerkrige, naturkatastrofer og galoperende inflationer lykkedes det ham at etablere et imponerende netværk som han siden kunne overlevere til sønnerne Federico og Gabriele således at de i den grad var klar til at tage fra, da europæerne begyndte at få øjnene op for, at der fandtes et eksotisk alternativ til Cognac og Whisky.
Rommen i Mombacho serien produceres af Compañía Licorera de Nicaragua, der er den alt dominerende spiller på spiritus scenen i den plagede mellemamerikanske stat.
Trods nationale politiske konflikter og deraf følgende svigtende afsætningsmuligheder valgte Compañía Licorera at fortsætte produktionen. Det førte til mægtige lagre af Rom, som lå og ventede på bedre tider på fade, som tidligere havde værnet om Jack Daniels Tennessee Whisky, og da sanktionerne endelig blev lempet, havde Compañía Licorera en unik samling af såkaldt "slow aged rom", der på få år løftede deres eget brand "Flor de Caña" (sukkerrørenes blomst) helt til tops.
Mombacho serien er i nær familie med "Flor de Caña", blot er hver enkelt Rom sammenstukket på en anden måde og tilsat sirup for at imødekomme europæernes forventninger om sødme i denne type spiritus.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter