Fakta
- 3 stk. 864,-
Monthelie Blanc La Combe Danay
- 3 stk. 864,-
395,-
526,67 pr. l.
3 stk.
864,-
288,- pr stk.
Spar 321,-
Anbefalinger
Jasper Morris Inside Burgundy
89-91
White soil with lots of stones, but deep enough not to dry out. Also protected by the hillside. Clear pale colour. A crystalline aspect to the bouquet, direct white fruit. Quite delicious on the palate, refined and perfumed pears, correctly judged ripeness, and good length.Jasper Morris - Oktober 2023
Bourgogne Aujourd'hui
17
No. 176 - Maj 2024
Beskrivelse
Dette er den 3. årgang fra søskendeparret Margaux og Paul Dujardin, som efter et lykkeligt generationsskifte nu er i fuld færd med at trække vinene fra Domaine Dujardin af sted i en mere delikat og mindre insisterende retning. En on going forvandling, som holdet bag det anerkendte vinmagasin Bourgogne Aujourd'hui også har fulgt, og det ledte frem til, at magasinets chefredaktør Christophe Tupinier i november 2024 kunne offentliggøre at valget som hele Côtes de Beaunes ”Bourguignons de l’année” var faldet på Margaux og Paul Dujardin.
Vi tror derfor på, at adressen i den nordlige udkant af Monthélie er en af tidens mest interessante på hele strækningen fra Beaune og ned til Santenay, og med godt 5 ha. med egne vinmarker og yderlige 3 lejede ha. byder Domaine Dujardin sig til med 16 forskellige vine hvoraf de 8 kommer fra hjembyen.
En af dem er denne fra 0,63 ha. på den sydøst vendte La Combe Danay, der er den største af 23 lieux-dits i appellationen. Der er tale om op til 45 år gamle vinstokke, som nu kultiveres uden brug af ukrudtsmidler, og da La Combe Danay ligger i en dalsænkning, hvor det er småt med sol om eftermiddagen, er druerne nogle af de sidste, der plukkes. De transporteres de bare 800 meter ned til vingården i store plastkasser, hvor der sker en soignering inden de hele drueklaser ryger direkte i den pneumatiske presse. Efter presningen får mosten lov til at bundfælde natten over, hvorefter den fyldes på overvejende brugte fade og forvandles til vin uden fremmede gærstammer og uden svovl. Herefter modning i 11 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske, når månekalenderen fortæller, at det er passende.
En mildt blomstrende parfumeret Bourgogne med fine associationer til kamille og nærmest sødmefulde pærer og ferskner, som befinder sig fint i selskabet med krydderierne fra fadene og den underliggende strøm af moden citrus. Dejlig insisterende, men ikke voldsomt fyldig. Bare kølig finesse og let saltet mineralitet på den helt rigtige måde, som nemt kan forveksles med det vi finder i de mere kostbare vine fra Meursault.
Producent
Domaine Dujardin ligger i den nordlige udkant af Monthélie, og selvom der kun er 3 km. ned til Meursault, så er der tale om en søvnig lille by, som kun en tyvendedel af de turister, der valser frem og tilbage på D974 finder frem til. Men de fleste af dem der kommer bjergtages af de små smalle gyder og den landlige idyl, og Monthélie er et af de hyppigst fotograferede spots i hele Côtes-de-Beaune.
Domænet er så at sige sprunget ud af Ulrich Dujardins passion for vin. Ulrich var oprindeligt lærer og underviste handikappede og udviklingshæmmede unge i Dijon, men i 1986 rykkede han til Monthélie for sideløbende at forfølge sin drøm. Først arbejdede han for og siden blev han kompagnon med Xavier Bouzerand på det, der blev til Domaine Bouzerand-Dujardin, og det blev til et samarbejde som fortsatte i 18 år, indtil Ulrich og Xavier i 2004 valgte at dele i porten og skilles.
På hele rejsen fastholdt Ulrich sin forbindelsen til institutionerne i Dijon, og en af de særegne ting ved Domaine Dujardin er, at nogle af de unge mennesker, der har haft det svært, hvert år er blevet inviteret med til høsten fra det, der efterhånden er blevet til knap 9 ha.
Alt kultiveres efter bæredygtig principper med begrænset af pesticider og herbicider, således som reglerne bag "Haute Valeur Environnementale" foreskriver, men indtil videre er der ingen planer om økologi, det bagvedliggende bureaukrati og den ensidige ”forurening” med kobber, som regimet forskriver.
Domaine Dujardin har senest været igennem et lykkeligt generationsskifte, hvor Ulrich stille og roligt har givet slip, og siden 2019 har det været børnene Margaux og Paul, som har regerer i kælderen. Med dem blæser nye vinde, og lige nu er de i fuld færd med at trække vinenes profil af sted i en mere delikat og mindre insisterende retning, så frugten får mere råderum, selvom fadet stadig bestemt fornemmes.
Og det er blevet til et ryk, som er så markant, at det anerkendte vinmagasin Bourgogne Aujourd'hui’s chefredaktør Christophe Tupinier fandt udtrykket ”tout en finesse” frem, da han i november 2024 inkluderede Margaux og Paul Dujardin i magasinets eksklusive flok af ”Les Bourguignons de l’année”.
Domaine Dujardin kom til Løgismose i januar 2025 og du finder de aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Monthelie ligger mellem Volnay og Meursault centralt på Cote de Beaune i Bourgogne. Ca 85% af produktionen er rødvin på Pinot Noir, men der produceres også hvidvin på Chardonnay inden appellationen. Ca 120 ha er beplantet og ingen vinmarker har Grand Cru status. Knap 36 ha er kvalificeret til Premier Cru status og udgøres af 15 navngivne marker hovedsageligt beliggende på grænsen til Volnay.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter