Fakta
- 6 stk. 708,90
Moscato d’Asti
- 6 stk. 708,90
139,-
185,33 pr. l.
6 stk.
708,90
118,15 pr stk.
Spar 125,10
Beskrivelse
Udover charmerende rødvine er Brødrene Pelassa også leveringsdygtige i dette dejligt bud på en fin Moscato d'Asti selvom, deres vingård ligger i den nordligste del af Roero-distriktet omkring 30 km. fra Moscato druernes epicenter. Brødrene har imidlertid signet en langtidskontrakt på 2 ha. på en smuk sydvestvendt skråning, der ligger nogenlunde midt imellem Canelli og San Marzano Oliveto og dermed midt i et af de områder, hvor Moscato-druerne endnu ikke er truet af de fremadstormende Barbera-druer.
Vinmarken passes i lighed med Pelassa brødrenes øvrige vinmarker med stor respekt for biodiversiteten. Det vil sige uden brug af herbicider og pesticider, men brødrene forbeholder sig retten til at gribe ind, hvis naturen skulle drille, og da brødrene samtidig kan tale højt og længe om det "bureaukratiske regelrytteri" er en økologisk certificering ikke lige om hjørnet.
Druerne er høstet allerede i slutningen af august og straks kørt over til vingården, hvor klaserne er blevet soigneret forud for den forsigtige presning. Herefter er mosten forvandlet til vin og har fået sit blide kulsyretryk på omkring 2 atmosfære i den samme rustfri ståltank, som lukkes tæt efter bare 3-4 døgn, så kulsyretrykket kommer anstigende og efter yderligere højest et par døgn køles hele herligheden ned, så gæringen standser, lige så snart alkoholen balancerer omkring de 6% og der stadig er pænt over 100 g. restsukker tilbage i vinen. Herefter får vinen lov til at samle sig i et par måneder hvorefter den første cuvée tappes, så vinen er klar til at blive nydt allerede inden nytåret skydes ind. Herefter tappes der til ordre for at levere maksimal friskhed.
En fint skummende Moscato med en dejlig ren og markant frugtprofil, hvor druens eksplosive aromaspil ikke fornægter sig. Mild og cremet, men også med en god bund af moden citrus, som spiller fint op til og sammen med den markante sødme, som tæmmes en smule af lidt pikant citrus til sidst.
En fin vin til lige at snuppe et glas af inden dagens dont er slut, hvis man stadig tillader sig den slags, og ellers ”bare” en herlig aperitif på dage, hvor det gerne må være lidt sødt. Naturligvis fin sammen med frisk frugt og sammen med masser af desserter. Sidst, men ikke mindst, nærmest genial sammen med rigtig mange oste. Prøv den for eksempel sammen med Gorgonzola, Castelmagno eller ultimativt 3-6 år gamle Parmesanoste. Det rykker!
Producent
"Vi tør godt uden at ryste på hånden udnævne de to entusiastiske brødre Davide og Daniele Pelassa fra Azienda Vitivinicola Mario Pelassa til to af morgendagens stjerner."
Sådan skrev vi tilbage i 2010, da vi introducerede Pelassa i Danmark på et tidspunkt, hvor brødrene blot havde været i gang i en halv snes år. Og det kan nok være vi fik ret. Fra at være en af de der små producenter, der solgte det meste til de lokale og så til et par importører, som havde været så heldige at lægge vejen forbi, har de nu erobret verden. De store internationale vinmesser er blevet en del af dagsordenen, og via høje ratings og smukke ord fra nogle af de internationale anmeldere har deres vine fundet vej ind på vinkortet på seriøse restauranter i både Europa, Amerika og Asien.
Lidt af et eventyr for to brødre hvis far Mario Pelasse i sine sidste år blandt andet skrev følgende stikord til det, der kunne være blevet hans erindringer: "Det var i april 1950, da jeg endnu ikke fyldt 10 år, jeg indså, at det øjeblik var kommet, hvor jeg skulle give familie en hjælpende hånd. Vores mor var ikke længere blandt os, jeg var et af seks børn og vi boede beskedent, Så en mandag morgen stod jeg tidligt op, fyldte et par flasker med ung Nebbiolo og cyklede af sted mod Torino".
Det hører med til historien, at cyklen stod i den søvnige landsby Borgata Tucci i hjertet af det, vi i dag kalder Roero distriktet, hvorfra der var et halvt hundrede km. ind til storbyen. Så den lille Mario nåede selvfølgelig ikke så langt, men det gjorde han senere. Efter etableringen af vingården var det ham, der kørte rundt i familiens lille Fiat 635 lastbil, og leverede de store glasballoner med Nebbiolo og Barbera til den voksende skare af kunder. Det var dengang, Fiat’en var familiens største investering.
Selvom der nu er kommet vinmarker til både i Asti og Barolo og såmænd også et helt nyt vineri, så har David og Daniele Pelassa bevaret ydmygheden, omsorgen for detaljerne og ikke mindst en omfavnende gæstfrihed, når de tager imod sammen med deres mor Maria Teresa Viglione, som vi nu også kalder Teresina.
Hendes hjemmelavede pølser og intense pastaretter, som altid følger med, når der skal smages vin, har gang på gang betaget vores kunder, når vi har haft dem med på tur, og Daniele indkapsler da også meget godt det familiesammenhold, vi fornemmer, når han kigger kærligt på Teresina og siger: "la Mamma è semper la Mamma". Eller på dansk "vores mor vil altid være vores mor".
Efterhånden mere end 150.000 flasker fordelt på 14 forskellige vine, herunder de 2 Mario’s, der gemmer på historien om cyklen, de 2 topvine Barolo San Lorenzo og Roero Antaniolo og den charmerende søde specialitet Birbet.
Pelassa har været med i Løgismose familien siden efteråret 2010 og du finder de vine vi aktuelt har i sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Asti er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. Asti er både navnet på en provins og en by. Druedyrkningen foregår hovedsageligt i bakkerne syd for Asti by, og der laves grundlæggende to typer med hver deres egen selvstændige DOCG, Asti og Moscato d'Asti. Der bruges udelukkende en variant af Muscat, der kaldes Muscat Blanc á Petit Grains. På linje med Brachetto d'Acqui, som også produceres i Piemonte, er Moscato d'Asti lavalkoholisk, sød og aromatisk. Den indeholder kulsyre, men kun på frizzante niveau dvs ca 1 atmosfæres tryk, hvorfor den lukkes med almindelig korkprop. Asti (som tidligere hed Asti Spumante) er en anelse tørrere og har et alkohol niveau på 7,5-9,5% samt et højere tryk end Moscato d'Asti. Den lukkes med den karakteristiske champagneprop og holder min 3,5 atm tryk.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter