Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 254,15
Ö Gin Navy Strength
- 1 stk. 254,15
299,-
598,- pr. l.
1 stk.
254,15
Spar 44,85
Beskrivelse
Med udgangspunkt i økologiske råvarer produceret på Öland laver Wannborga en lille portefølje af ærlige vine og spiritus. Særligt er vi imponerede over de krystalklare versioner af gin og vodka baseret på økologisk hvede, og da vi nærmest ved et tilfælde opdagede Navy Strength-udgaven af Wannborgas traditionelle Gin ”Ö” under et besøg på gården, blev det ekstra spændende.
Det lille ”Ö” er siden forsvundet samtidig med at udstyret og flasken er blevet opdateret, men indholdet er det samme fine og nu som før indikerer Navy Strength, at ginen indeholder min 57% alkohol, og dermed er vandet betydeligt mindre ned end de traditionelle London Gins. Det resulterer i en betragtelig forøgelse af smagsintensiteten, og Navy Strenght kan siges at være Wannborgas Unfiltered Organic Gin set gennem et forstørrelsesglas.
Den balancerede krydring med 9 ingredienser, heriblandt enebær, hvid peber og korianderfrø giver en helstøbt, elegant ginsmag, som emmer af klasse og tydeligt understreges af mildheden fra hveden i råspiritussen. Ginen er på grund af sin styrke og kraftige smag relativt drøj i brug.
Producent
Wannborga Vingård og Destilleri ligger 10 kilometer nord for Borgholm på Öland og her produceres nogle smukt florale og gnistrende rene bud på hvorledes Gin og Vodka også kan smage. Manden, der løb det hele i gang og trak i alle trådene - lige fra udvælgelsen af de økologiske og hovedsagelig ölanske råvarer til slutproduktet - hed Gunnar Dahlberg.
Han var tidligere restauratør på den lange ø i Østersøen, men da han blev ramt af en aggressiv øjensygdom, valgte han at udleve en gammel drengedrøm. Siden 2006 har han – uden at famle sig frem - skabt små mineralske mirakler på et lille tyskproduceret 150 liters pot still i en gamle kampestensbygning på gården, og udenfor vinduerne blev et par vinstokke til 6.000 og hvidvin, rødvin og det vi ikke må kalde portvin, blev føjet til sortimentet mens en større flok får hyggede sig på engene nærmest Østersøen.
Desværre betød de svenske myndigheders restriktive tilgang til alkoholiske drikkevarer, at det ikke var muligt at etablere et egentligt gårdsalg, og mens andre lokale iværksættere tjente kassen i turistsæsonen måtte Gunnar henvise til Systembolaget, som ikke engang på Øland havde alle produkterne fast i sortiment.
Gunnar mistede synet helt i løbet af 2010 og herefter var det op af bakke. Gunnar hustru Ingrid hjalp til, så det tyske pot still ikke stod helt stille, og de allierede sig med den spanske vinmager Daniel Barrio-Lundh, som havde forelsket sig i projektet.
Til sidst blev det for meget og den lille virksomhed med tilhørende ejendomme og herlighedsværdi blev sat til salg. Det blev parret Camilla Skogsberg og Jan Suominen som satsede på hele pakken - undtagen fårene, men inklusive Daniel Barrio-Lundh - og i dag viderefører de sammen med deres sammenbragte børn Wannborga Vingård og Destilleri, der i 2017 blev udvidet med cafe, restaurant og bed and breakfast.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter