Fakta
- 6 stk. 5.074,50
Paso Robles Willow Creek L'Aventure Côte à Côte
- 6 stk. 5.074,50
995,-
1.326,67 pr. l.
6 stk.
5.074,50
845,75 pr stk.
Spar 895,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
96
This is polished and refined, there’s power but it’s precise and well handled. The alcohol is high but it feels in proportion and not out of balance and the overall wine has a lovely weight, roundness and juicy core. A violet, perfumed edge lingers on the finish adding an extra interesting element. Georgina Hindle - Juli 2021
Beskrivelse
Midtvejs mellem de to største Californiens metropoler Los Angeles og San Francisco ligger Paso Robles med den kalkstens rige bakker, som Robert M. Parker tilbage i 2005 proklamerede "om 10 år vil blive lige så kendte som de glamourøse vinmarker i Napa Valley”. Den nu pensionerede cirkushest fik næsten ret. Det tilplantede areal er på vej op forbi 30.000 ha., antallet af vingårde er eksploderet fra under 50 til over 200 og hvert eneste år begaver denne del af den berømte Central Coast os med vine, der stryger helt til tops hos de toneangivende anmeldere.
En af de mest berømte er L’Aventure Winery hvis Estate Cuvée 2004 stak af med 98 point hos selvsamme Robert Parker og en bemærkning om, at vinen mindede ham om 2005 "L’Evangile . . . on steroids".
Det er den tidligere Bordeaux Producent Stephan Asseo, der står bag. (Château Fleur Cardinal, Saint-Emilion og Château Robin, Côtes de Castillon). Efter 15 år følte han, at de franske appellations regulativer begyndte at stramme for meget, og efter at have kigget på muligheder i Sydafrika, Libanon og Argentina rykkede han i 1996 til Californien sammen med hustruen Beatrice og 3 små børn. Paso Robles skulle danne rammen om deres næste eventyr. Og det er blevet til "L'Aventure". År efter år er der blevet lagt lidt til, og med færdiggørelsen af en underjordiske kælder i 2016 er der også kommet styr på bæredygtigheden samtidig med, at det der startede med en enkelt vin er blevet til et dusin.
Her er det L’Aventure Côte à Côte, som er det rene Rhône-blend fra L’Aventure Estate. Den blev produceret første gang i 2002 og var de første år et fadrigt møde mellem nogenlunde lige dele Syrah og Grenache. Siden er Syrah indholdet langsomt blevet dæmpet til fordel for Mourvedre ligesom Stephan Asseo har reducerret fadlagringen til fordel for modning i beton og amfora. Der er tale om manuel høst med soignering af klaserne allerede i vinmarken og derpå en minutiøs sortering foran kælderen inden alle stilke fjernes og druerne/mosten får lov til at udvikle aromaer i flere dage inden gæringen i rustfrit stål. Derpå malolaktisk gæring og 14 måneders modning i 41% én gang brugte franske fade, 29% nye franske fade, 18% i tank og 12% i amphora frem mod aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering. Frigivet til salg i marts 2021.
Forvent ikke at Stephan Asseo i sin stil længes hjem til Rhône eller til Bordeaux. Det er nærmest omvendt. Udtrykket er potent, meget modent og vel nærmest en kærlighedserklæring til den californiske sol, selvom der også er en underliggende friskhed til stede, som giver vinen lidt mere kant end de allestedsnærværende potente Zinfandel-vine.
Producent
Vi har netop besluttet også at tilbyde de fine vine fra L'Aventure Winery, og hvis du klikker forbi senere, glæder vi os til at fortælle mere om denne vingård, som skal tælles blandt de bedste i Paso Robles distriktet nede på Californiens berømte Central Coast.
Oprindelse
Region
Californien ligger i den sydvestlige del af USA. Der har været produceret vin i Californien i mere end 200 år, og regionens variation (bl.a. 1370 km kystlinje fra nord til syd) gør vinproduktionen både bred og varieret. 90% af alt amerikansk vin produceres i Californien og 60% af alt vin drukket i USA kommer fra Californien. Der dyrkes et væld af sorter, hovedsageligt velkendte internationale som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Syrah. Zinfandel er også udbredt og særligt dyrket indlands i de mere varme distrikter.