Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 208,25
Pastis Henri Bardouin
- 1 stk. 208,25
245,-
350,- pr. l.
1 stk.
208,25
Spar 36,75
Beskrivelse
Oprindeligt havde vi absinten med kælenavnet "La Fée Verte". Den var indbegrebet af fransk boheme- og kunstnerliv i tiden omkring år 1900, men efter den havde været de franske soldaters foretrukne drik i årtier, blev den forbudt i 1914, da en dr. Valentin Magnan på baggrund af omfattende forsøg på marsvin konkluderede, at denne drik førte til epileptiske anfald og hallucinationer, der oveni købet ville blive arvelige og føre til degeneration af den franske race!
I stedet opfandt franskmændene Pastis, som var og er en lettere, sødere og frem for alt mindre bitter slægtning befriet for malurten og stoffet thujon, der var blevet udpeget som de syndige ingredienser i "Den Grønne Fe". Pastissen slog an, og den dag i dag er Pastis synonym med hede stunder i Sydfrankrig, hvor turisterne søger ind i den svalende skygge under platantræerne for at få serveret først 1 del Pastis, så 4-6 dele iskoldt vand, der forvandler den klare alkohol til det, vi et sted har set omtalt som "voksenmælk".
Pastis Henri Bardun er en af de nye i klassen. Den blev lanceret i 1990, men markedsføres nu meget ligefremt som "Le Grand Cru de Pastis". Der indgår 12 kendte ekstrakter i opskriften på Pastis Henri Bardun, og det er især stjerne anis, kanel, kardemomme, lakrids, nellike, tonka bønner, kardemomme og forskellige typer peber der præger smagsprofilen. Men ud over de 12 navngivne ekstrakter indgår der yderligere 36 hemmelige ekstrakter i opskriften, hvilket er medvirkende til, at Henri Bardun Pastis rammer en intensitet og kompleksitet, der adskiller den fra de fleste andre anisbaserede produkter på markedet.
Producent
Distilleries et Domaines de Provence er beskrevet i nærværende video.
Oprindelse
Region
Provence ligger i det syd-østlige hjørne af Frankrig og ingen af områdets vinmarker ligger mere end 56 km fra Middelhavet. Det lune og tørre klima i kombination med Mistralvinden fra nord giver gode forhold for druemodning uden nævneværdige problemer med råd. Mere end 70% af produktionen udgøres af rosévin, hvoraf det meste kommer fra de to store appellationer, Cotes de Provence og Coteaux d'Aix-en-Provence. Til rosé bruges særligt Grenache, Carignan og Syrah, men også grønne sorter som Vermentino og Grenache Blanc. Provence rummer også en håndfuld mindre appellationer, hvoraf den mest kendte, Bandol, er særlig anerkendt for kraftfulde rødvine på Mouvedre.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter