Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 810,90
Richard Juhlin Blanc de Blancs - Alkoholfri
- 6 stk. 810,90
159,-
212,- pr. l.
6 stk.
810,90
135,15 pr stk.
Spar 143,10
Beskrivelse
Det vakte forundring, da det i det sene efterår 2015 kom frem, at den svenske Champagneekspert Richard Juhlin var blevet overtalt til at lægge navn til en ny serie af mousserende vine uden alkohol, som det lille svenske firma MRG Wines lancerede som ”Richard Juhlin Non Alcoholic Premium Wines”. Var manden der snart har smagt 9.000 forskellige Champagner blevet syg? Var han i færd med at kompromittere sig?
Efterhånden som flere og flere fik smagt denne Richard Juhlin Sparkling Blanc de Blanc Zero, der er den første vin i serien, blev forundringen imidlertid vekslet til respekt. Andre eksperter medgav, at der var tale om nogle af de bedste bobler, der foreløbig er produceret hvis præmissen er 0 tolerance overfor alkohol, og med et slag blev det lidt mindre kedeligt at skulle vige udenom alkoholiske drikke.
Richard Juhlin deltager ikke i produktionen, men godkender slutresultatet og deltager senere i den meget veltilrettelagte markedsføring der blandt andet inkluderer sponsorater indenfor motorsport hvor bobler altid har spillet en betydelig rolle. F.eks. har Blanc de Blanc Zero været med ombord da Sheikh Salman bin Isa Al Khalifa arrangerede 2017 udgaven af sit ekstravagante race sammen med sine ligesindede i SuperCars Club Arabia.
Vinen er produceret på frugten fra tilsammen 150 ha. med Chardonnay i det centrale Languedoc. Druerne høstes lidt før fuld modenhed og gæres til vin i rustfrit stål. Herefter modner den unge vin hovedsageligt i ståltankene, men en lille del ser små fade i op til 12 måneder inden den endelige basisvin sammenstikkes. Herefter gennemgår basis en avanceret og delvis patenteret proces der på én gang fjerner al alkohol og tilføjer de fine bobler.
Resultatet er blevet en elegant mousserende vin med en fin sprød syre, afbalanceret friskhed, og en lille restsødme, der skal balancere syren og få os til at glemme fraværet af alkohol. Der er toner af lime og grønne æbler, og frem for alt virker den ikke syntetisk og synes fri for spor af kemi. Selv udtaler Richard Juhlin: ”Den är riktigt god, om jag får säga det själv, och att vi har lyckats så bra har gjort mig taggad att förverkliga ytterligare idéer.”
Serveres gerne temmelig afkølet. 7-9 grader vil være passende hvis den skænkes som aperitif. Ellers et par grader varmere for eksempel til en gang ovnbagt kylling med fennikel, persillerødder og salvie.
Producent
MRG Wines er et svensk firma der fra basen i Göteborg får produceret og distribuerer alkoholfrie vine. Firmaet har fundet sammen med partnere der råder over det seneste og mest avancerede udstyr til af-alkoholisering af vine og samtidig deler MRG Wines ambition om at løfte anakronismen vin uden alkohol op på et niveau, som ikke er smagt tidligere.
MRG Wines er grundlagt af den tyrkiske indvandrer Muazzez Moa Gürbüzer som i mange år arbejdede som terapeut og oplevede bagsiden af den europæiske drikkekultur når hun blev involveret i familier med alkoholproblemer.
Moa Gürbüzer fandt det skævt at man nærmest skulle forklare og undskylde sig hvis man sagde nej tak til alkohol og hun undrede sig over at der ikke fandtes velsmagende alternativer, som man kunne nyde hvis man skulle køre bil, var gravid eller hvis ens religion foreskrev det.
Det førte til at Moa Gürbüzer i en alder af 57 valgte at blive iværksætter, og da hun for et par år siden fik den svenske Champagneekspert Richard Juhlin med ombord begyndte det at gå stærkt.
Sammen lancerede de brandet Richard Juhlin Non Alcoholic Premium Wines hvor Richard deltog i udvælgelsen af basisvinene og senere godkendte slutproduktet. De alkoholfrie vine var mere naturlige end stort set alle andre alkoholfrie vine på markedet og fik tidligt succes, dels fordi de passede ind i det svenske Systembolag 's overordnede strategi, dels fordi mægtige Pernod Ricard tidligt valgte at inkludere vinene i portefølje hvorefter døren til det internationale marked stod pivåben.
Muazzez Moa Gürbüzer fik i november 2016 overrakt den svenske iværksætterpris "Årets Nybyggare 2016" af den svenske konge. Juryen begrundede deres valg således:
”Att starta ett företag utan att kunna sin bransch, men tack vare en högre vision lyckas övertyga mycket konservativa leverantörer att engagera sig, är en bedrift. Att dessutom gå från en trygg anställning vid 57 års ålder och sadla om, är det få som vågar.
Muazzez Moa Gurbuzer har med ett brinnande engagemang lyckats få en av världens främsta champagneexperter att medverka till att producera ett unikt, exklusivt och högkvalitativt alkoholfritt vin genom att förena traditionellt hantverk med modern teknik och svenskt entreprenörskap.
Muazzez Moa Gurbuzer har brutit den allmänna uppfattningen om alkoholfria viner vilket återspeglas i företagets tillväxt. Detta gör henne till en riktig nybyggare.”
Oprindelse
Region
Den store og varierede sydfranske region, Languedoc-Roussillon strækker sig fra Nimes og Montpellier i øst i et bredt stræk langs kysten vestover til den spanske grænse. Languedoc er den østlige del som er meget franskpræget, mens den vestlige er tydeligt influeret af nærheden til Spanien og den catalanske kultur. Hele området nyder godt af det tørre og lune Middelhavsklima, som giver optimale forhold for druemodning. Grenache er meget udbredt, særligt i Roussillon hvor den bla. bruges til produktion af hedvine, men også Carignan og Syrah samt en række internationale sorter sorter som Chardonnay og Merlot findes i bred udstrækning.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter