Fakta
- 1 stk. 95,20
Risottoris lagret i 7 år
- 1 stk. 95,20
112,-
1 stk.
95,20
Spar 16,80
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
De 7 års lagring giver disse risottoris en helt unik og dybere, mere intens smag.
Piero Rondolino overtog risfarmen Acquerello efter sin far. Dengang var gården blandt det nordlige Italiens største, og Piero solgte 460 ha således, at han "kun" skulle koncentrere sig om at producere verdens bedste ris på de resterende 140 ha.
Risen opbevares i store vandafkølede stålsilioer, indtil den skal behandles i deres eget mølleri. Og her opstår hele forskellen på en almindelig hvid standardris og Pieros lagrede: Typisk afskaller man risen, men herved fjerner man også vigtige mineraler og vitaminer, der sidder i kimen. Piero har derfor udviklet en helt unik proces (som han i øvrigt har taget patent på), hvor risens skaller fjernes men på samme tid bliver en del af næringsstofferne ført tilbage til risen takket være en gammeldags maskine med en spiral i midten. Det betyder, at Pieros ris har en mere perlemorsagtig farve end andre ris og desuden har en mere fedtet overflade. Men det betyder også, at Rondolinos risottoris indeholder lige så mange næringsstoffer, mineraler og proteiner som brune ris, hvilket er ganske usædvanligt for risottoris. Hertil kommer, at Acquerellos ris smider meget lidt stivelse under tilberedningen, og riskornene derfor ikke klistrer sammen. De er i stand til at absorbere mere væske og smag, og kornene bliver således større, tungere og mere smagsrige end almindelige risottoris.
På Po sletten i Italien har der været dyrket ris i over 500 år. i 1496 tegnede Leonardo da Vinci et kanalsystem, der kunne bruges både til transport af varer og kunstvanding af markerne. Området producerer stadig 90 procent af Italiens ris.
Ingredienser
carnaroli ris
Producent
Tenuta Colombara er oprindeligt opført i 1500 tallet og efterfølgende er ejendommen udvidet og moderniseret i 1874. Tilbage i 1853 blev et - efter datidens forhold - avanceret overrislingssystem indviet på markerne rundt om Tenuta Colombara, og den dag i dag er det en oplevelse at se ejendommen svæve majestætisk ovenpå de overrislede marker i april og maj måned, inden risen bryder op gennem vandet og bryder illusionen.
Navnet Acquerello kommer til i 1991, og siden 1998 har produktionen været økologisk, dog ikke certificeret. Acquerello er udvalgt af Slow Food som bevægelsens foretrukne brand, og siden 2004 har Tenuta Colombara fungeret som mønsterlandbrug for det italienske fødevareuniversitet i Pollenzo. Piero Rondolino overtog risfarmen efter sin far.
Dengang var gården blandt det nordlige Italiens største og Piero solgte 460 ha således, at han "kun" skulle koncentrere sig om at producere verdens bedste ris på de resterende 140 ha. Piero havde læst i nogle gamle indiske tekster, at ris bliver bedre, når den lagres og modnes nogle måneder eller år, idet den får både bedre smag og konsistens.
Det gør selvfølgelig produktionen dyrere, men han besluttede sig alligevel for at eksperimentere med den gamle metode. Det viste sig, at risen især forbedres de første halvandet år, herefter sker der kun en langsom forbedring.