Fakta
Salattern 40+, økologisk
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Netto
Forhandles i Netto i udvalgte uger
Beskrivelse
Visionen om at skabe enestående smagsoplevelser har alle dage været en rettesnor for Løgismose Mejeri. Derfor udvælger vi vores råvarer med største omhu. Vores dygtige mejerister varetager ostenes tilblivelse. Her skyder vi ingen genveje, men fremstiller osten efter de håndværksmæssige traditioner og principper. Vores økologisk salattern fremstilles efter gamle håndværksmæssige traditioner, så vi opnår den helt rette smag; mælken bliver varmebehandlet for at fjerne uønskede bakterier, og der tilsættes mælkesyrekultur og osteløbe, så mælken syrner og kan laves til ost. Vi hverken homogeniserer eller tilsætter lipase-enzym i mælken, som ellers kan give den traditionelt fremstillede salatost den harske eftersmag. Efter en times henstand, vendes salatosten fire gange og henstår i ca. 20 timer, og så skærer vi osten i tern. Det er mælkesyrekulturen og vores nænsomme behandling af osten, som giver den rene og gode smag.
Ingredienser
Pasteuriseret mælk *
salt
mælkesyrekultur *
vegetabilsk osteløbe
lage