Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 25% - Før 50,-,-
Sardiner uden ben i olivenolie
- Spar 25% - Før 50,-,-
37,50
50,-
Spar 12,50
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Ingredienser
sardiner *
77 %
olivenolie
salt
Producent
La Perle des Dieux (et vidunderligt navn i øvrigt) er en berømt, succesrig og først og fremmest fremragende superseriøs fransk virksomhed, der har specialiseret sig i fiskekonserves. Den blev etableret i Saint-Gilles-Croix-de-Vie i 1887 af 2 venner fra Nantes, som ville producere verdens bedste konservere sardiner. De etablerede de 2 brands La Perle des Océans og Les Dieux og fik så stor succes, at de i 1903 kunne sælge deres virksomhed til Gendreau-familien, som allerede var specialister i konserves og øjnede muligheden for at skalere produktionen og succesen.
I fire generationer er det denne familie, der kompromisløst har fastholdt og videreudviklet det knowhow indenfor produktion af dåsesardiner, som de købte sig til, og fundamentet er nu som før de små blå sardiner som fanges kystnært mellem øerne Île de Noirmoutier, Île-d'Yeu og Île de Ré og forarbejdes samme dag, som de landes. Og kombinationen af kvaliteten af de sardiner som trækker ind under kysten og den sublim forædling ledte i 1995 frem til at det franske ministerium for ”l’Environnement, de l’Agriculture, de la Culture et du Tourisme” gjorde sardinfisteriet til en del af Frankrigs immaterielle kulturarv og udpegede Saint-Gilles-Croix-de-Vie som Frankrigs foreløbig eneste maritime ”Site remarquable du goût”.
I 2005 ændrede Philippe Gendreau efter en lille leg med de 2 brands virksomhedens navn til det nuværende, og efterfølgende er La Perle des Dieux blevet hædret for sit fremragende håndværksmæssige og industrielle knowhow af det franske ministerium for ”l’Économie et des Finances”. ”Entreprise du Patrimoine Vivant” kalder de franske myndigheder de virksomheder, som de er særligt stolte over.
Alt omkring produktionen, lige fra rensningen af de friske sardiner, hen over bagningen, den eventuelle krydring og frem til den måde hvorpå de små fisk arrangeres i dåserne inden de dækkes af olie, er fortsat håndarbejde. Og dertil kommer 2 specialiteter som cementerer at La Perle des Dieux befinder sig i en særlig liga. Dels deres ”Label Rouge” sardiner som kommer med et særligt højt fedtindhold og modner 4 måneder inden de frigives til salg, dels deres årgangssardiner, som siden 2004 er blevet lanceret i festligt dokorede dåser med værker af de to billedkunstnere Delphine Cossais og Coralie Joulin.
Hos La Perle des Dieux er det således muligt at opleve hvorledes de forskellige år påvirker sardiners smag og som noget helt særligt kan man også, hvis man besøger deres Atelier de la sardine, i Saint-Gilles, købe sig til en vertikal sardin smagning af f.eks. 5 forskellige årgange og opleve hvorledes sardinerne langsomt smelter i dåserne. Det er en helt ekstraordinær oplevelse og 10 år gamle sardiner fra La Perle des Dieux er bestemt en delikatesse i særklasse!