Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 300,90
Sauvignon Blanc The Bench - Alkoholfri
- 6 stk. 300,90
59,-
78,67 pr. l.
6 stk.
300,90
50,15 pr stk.
Spar 53,10
Beskrivelse
“There is only one way to understand a lonely bench in a park:
Sit on it, watch whatever it is watching; listen whatever it is listening to!
Sit in spring, sit in winter, sit in summer!
To understand something deeply, you need to live its life...”
Det er de smukke ord på The BENCH Alcohol Free Sauvignon Blanc fra Weinkellerei Hechtsheim i Mainz, der længe har været med helt fremme, når det kommer til produktion af alkoholfri, eller rettede næsten alkoholfri vine. Hemmeligheden er en afalkoholiseringsproces, som foretages under et kontrolleret vakuum, hvilket betyder, at man kan afdampe alkoholen i basisvinen ved temperaturer, som ikke overstiger 30 grader og derved ender man uden kemi med et slutprodukt med mere frugt og med færre kogte aromaer end flertallet af alle de andre alkoholfri vinprodukter.
Mere præcist er vakuumdestillation opdelt i 3 trin. Først ledes vinen gennem en destillationskolonne for at ekstrahere de mest flygtige forbindelser (aromaerne) i en lille alkoholfraktion. Dernæst ledes vinen på ny gennem en destillationskolonne for at fjern alkoholen, og til sidst infuseres den aromatiske fraktion i den alkoholfrie vin. (hvilket forklarer de 0,5% alkohol).
Resultatet er bleggult med lidt grønne refleksioner. Ret ekspressiv, men ikke syntetisk. I stedet med noter af hvide blomster, ananas og lidt tropisk frugt, således at man med lidt god vilje fornemmer druen. Rund og behagelig løftet af gode associationer til citron og pink grape. Nogen sødme, men langtfra så sød som mange andre.
Producent
Weinkellerei Hechtsheim GmbH eller Weinkellerei HxM, som de også gerne vil kaldes, ligger lige udenfor den hyggelige Mainz forstad Hechtsheim og funderet på produktion og aftapning af vin, spiritus og ikke mindst alkoholfri vin har de siden etableringen i 1971 vokset sig så store at de nu er blandt de 15-20 største virksomheder i den tyske vinindustri.
Oprindeligt var der tale om et par vinbønder som i 1965 slog sig sammen for at få råd til at overtage faciliteterne fra Sektkellerei Kupferberg, og frem til 1970 blev deres vine produceret og tappet på Kupferbergterrasse inde i centrum af Mainz. Ideen om at dele omkostninger greb om sig og det var fordi 3 vinbønder var blevet til flere at rammerne var blevet lidt for små og romantiske. Så i 1971 var der 7 vinbønder som slog sig sammen om opførelsen af nye produktionsfaciliteter ude i forstaden Hechtsheim. Her var der plads til flere, og det usædvanlige, ja nærmest forunderlige er, at Weinkellerei Hechtsheim i dag fortsat er den fælles platform for 14 vinbønder i og omkring Hechtsheim.
Siden 1986 har der været tale om et aktieselskab, som på basis af frugten fra de forskellige vinbønder udviklede forskellige brands, som ikke kærede sig om hvorfra druerne kom, og hvem der var vinbonden, og det blev til en lang række vine, som stod i øjenhøjde med kunderne i de tyske supermarkeder. Så da efterspørgslen på drikkevarer uden for meget eller helt uden alkohol begyndte at vokse, lå det lige for at forfølge denne trend.
Weinkellerei Hechtsheim var således med helt fremme, da afalkoholiseringsprocesser under vakuum blev udviklet, og de var blandt de første ikke bare i Tyskland, men i Europa, som kunne tilbyde næsten alkoholfri vine uden alt for mange kogte aromaer og senere også uden alt for meget restsukker. Det har betydet, at Weinkellerei Hechtsheim er blevet blandt de førende i det, som ikke længere bare er en lille niche i vinindustrien, og det antages, at omkring 1/3 af de årlige 50 mio. flasker i dag er af alkoholiserede.
Weinkellerei Hechtsheim har siden 2008 været et datterselskab i den gigantiske store franske vinkoncern Le Groupe GCF også kaldet Les Grands Chais de France.
Du finder vores aktuelle produkter fra Weinkellerei Hechtsheim her
Næringsdeklaration
102 kJ / 24 kcal
Indeholder sulfitter