Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 119,-
Tørrede Karl Johan-svampe
- 1 stk. 119,-
140,-
1 stk.
119,-
Spar 21,-
Beskrivelse
Udover de populære delikatesser med trøffel byder Tartufi Jimmy også på disse tørrede Karl Johan-svampe fra den frodige natur i Italien. Karl Johan-svampen, som også kendes som porcini er blandt mange kendt som svampenes konge og det er faktisk også en konge, der står for det nordiske kaldenavn Karl Johan. Den svenske kong Karl Johan 14. var angiveligt svært begejstret for de kødfulde, brune svampe og deraf navnet.
Karl Johan-svampen er karakteriseret ved et meget kødfuldt udtryk og en cremet, let nøddeagtig smag, som er svær ikke at forelske sig i. Intet af dette går tabt i den tørrede variant her, som blot skal udblødes i vand inden den tages under kærlig behandling i køkkenet.
SÅDAN GØR DU:
- Skyl svampene let i koldt vand
- Læg dem i en skål med lunkent vand 5-10 minutter til udblødning
- Både svampe og udblødnings-vandet er herligt at bruge i madlavningen
Svampene er perfekte i en cremet risotto, hvor udblødnings-vandet indgår som væden, der tilsættes risottorisene under tilberedningen. Prøv også Karl Johan-svampene blandet i friskkogt pasta tilsat smør og eventuelt et gavmildt drys tørret sommertrøffel. Prøv også svampene i en dyb og aromatisk svampesauce hvor de udblødte svampe samt vandet de ligger i, tilsættes en gryde med smør, skalotteløg og krydderier, koges ind og jævnes med fed piskefløde inden den smages til med salt og peber.
Ingredienser
Tørrede porcini-svampe (Boletus Edulis og beslægtet gruppe)
Producent
Tartufi Jimmy blev grundlagt i 1980 af Giovannino Cecchini, som drømte om at skabe en levevej ud af sin store passion for friske trøfler. Firmaet holder i dag til i den lille landsby Pietralunga i det grønne Umbrien, omgivet af ahorn- og egetræer.
Da Giovannino var barn gik han ud med sine far og deres gris Jimmy for at finde trøfler. I landsbyen blev grisen Jimmy ganske kendt for sin evne til at finde de bedste trøfler i området og Giovannino valgte som voksen at opkalde virksomheden efter sin elskede gris, og dermed blev Tartufi Jimmy en realitet.
Siden da er det gået hurtigt for den eksklusive trøffelproducent, hvis sortiment byder på alt fra friske trøfler til klassisk italiensk pasta med hvid trøffel og sågar er der også øl med trøfler at finde i det fristende sortiment. Vores smagepanel har nøje udvalgt en række produkter fra Tartufi Jimmy, som alle kan løfte ethvert måltid og anledning til nye gastronomiske højder.