Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 1.458,60
Toscana Aleatico 37,5cl NATUR
- 6 stk. 1.458,60
286,-
762,67 pr. l.
6 stk.
1.458,60
243,10 pr stk.
Spar 257,40
Beskrivelse
Druen Aleatico er en specialitet fra det sydlige Maremma i Toscana, hvor den schweizisk fødte filminstruktør, Ruedi Gerber, udlever sit kald som vinproducent. De ca. 100 ha blandede vinmarker, olivenlunde, frugttræer og kornmarker er biodynamisk certificeret af Demeter, og den holistiske grundtanke bliver udlevet til fulde på den gennemrenoverede ejendom.
Sequercianis eneste søde vin er samtidig en passito-type, hvor de aromatiske Aleatico-druer tørres efter høst og den ekstremt søde most vildgærer efterfølgende i cementtanke. Vinen er ikke filtreret eller tilsat sulfit.
Glæder man sig over Recioto della Valpolicella, Banyuls og lignende, vil man ikke blive skuffet over denne smagseksplosion af fede mørke bær, violer og et tvist af lakrids.
Skænk den for eksempel til Roquefort med smørstegt figenrugbrød.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og helt uden anvendelse af svovl, hvorved den bliver en del af naturvins familien. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:
Forvent tydelige naturvins-karakteristika
Producent
Det kan siges helt kort: Sequerciani handler om naturvine fra en paradisisk bakketop i det sydlige Toscana. Vores mangeårige “italienske sporhund” Per Bach har fulgt den schweiziske filmproducent og vinmager Ruedi Gerbers forunderlige projekt på sidelinjen lige siden den spæde start og frem til i dag, hvor flere italienske medier ligefrem taler om "Il Meraviglioso Mondo di Ruedi" - "Ruedi ‘s vidunderlige verden”, og i vores Vinmagasin skrev han blandt andet:
“I slutningen af 90'erne var jeg så heldig at møde Alessandro Mugnaioli fra Enoteca Italiana. Dengang inviterede han anmeldere og vinimportører fra hele verden til Italien for at helbrede dem for deres frankofile tunnelsyn, og et år stod der "Tuscany's hidden treasures" på invitationen. Det var her, jeg første gang blev præsenteret for Ruedi Gerber og historien om skuespilleren og filminstruktøren, der var kommet lidt for langt ud overhalingsbanen, og derfor forsøgte at finde ind til en anden ro langt ude på landet. Den historie var selvfølgelig ikke ny, og de vine vi fik lov til at smage, var bestemt heller ikke unikke. Det der fascinerede, var den tydelige passion og visionerne om alt det, der skulle til at ske lige om lidt. Det var et møde med en nyforelsket mand, der frem for at lade sig isolere var i fuld færd med at flytte sin skaberkraft ned fra lærredet for at forvandle 8 forsømte ha. og et gammelt stenhus på en bakketop uden vand og elektricitet til et bæredygtigt toskansk landbrug. Ruedi Gerber var under forvandling fra skuespiller og filmmand til landmand!”
I dag er Sequerciani blevet et samlingspunkt og en arbejdsplads for mange på egnen. Huset er blevet til en ganske enestående Fattoria, eller Bed and Breakfast om man vil, med saltvandspool og jacuzzi, og senest er restauranten Il Barrino di Tatti og hotellet La Fattoria kommet til nede i middelalderbyen Tatti. De 8 ha. er langsomt vokset over 100 hvor hvede og oliven fylder godt, men med de sidste tilplantninger er det efterhånden også blevet til 16 ha. med vinstokke, som bestyres af de to navnesøstre Laura Zuddas og Laura Rossi. Overalt forfølges det biodynamiske regime med naturlig gødning i form af hornsilica og horngødning. Anvendelsen af kobber og svovl holdes under de minimumsgrænser, som den biodynamiske certificering fastsætter. Høsten er manuel, og der gæres uden fremmede gærstammer, uden temperaturkontrol, uden anvendelse af svovl, og til sidst tappes der på flaske uden klaring eller filtrering.
Alle vine er biodynamisk certificerede af Demeter
Ruidi Gerber siger det ligeud: "il vino naturale è diventato la nostra passione" og hans ven, den schweiziske grafiker Hannes Binder, ramte det spot on, da han blev bedt om at tegne etiketterne. Han placerede Sequerciani på toppen af en lille planet, som lige netop har mistet jordforbindelsen.
"The wine is born alone. If you let it be. And only then, will it tell its true story. From the clay-filled soil, the sunny days of Tuscan summer, and the cool nights by the sea. We do not want to meddle; we want to simply listen to the story that the wine is telling us. We work with the utmost care, without adding or filtering anything. We let things happen. It is a pure appreciation that engages the senses with what comes from nothing but the sun, the earth, and the grapes." - Ruedi Gerber
En del af Løgismose familien siden november 2020
Se vores aktuelle vine fra Sequerciani
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter