Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 295,-,-
Toscana ekstra jomfru olivenolie
- Spar 20% - Før 295,-,-
236,-
295,-
Spar 59,-
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Med samme kærlighed som til deres vinproduktion, producerer ikoniske La Spinetta denne Extra Jomfru-olivenolie på frugterne fra de olivenlunde, som fulgte med, da familien etablerede sig i Toscana tilbage i 2001. Der er tale om beplantninger med Leccino, Moraiolo og Frantoio oliven i de blide bakker omkring landsbyen Terricciola, der ligger ca. midtvejs mellem Pisa og San Gimignano.
Høsten er manuel og strækker sig ofte ind i december måned. Olivenen forvandles til olie på den lille onsite olivenmølle, som Spinetta etablerede i 2003 for at komme i kontrol med alle processer og for at sikre sig, at olivenen kunne blive knust og presset straks efter plukningen uden oxiderende ventetider. Olivenen koldpresses ved maksimum 15°C., og da det kun er olierne fra den første blide presning, som anvendes, skal der mere end 5 kg. oliven til for at fylde blot en enkelt af de smukke flakoner.
Der produceres mange vidunderlige jomfruelige olivenolier i Toscana og dette er en af dem! Fyldig og insisterende aromatisk med fornemme noter af friske urter, artiskok og grønne tomater. En olivenolie som udfolder sig smukt ud over friskbagt surdejsbrød og måske et nip salt. Eller hvis det skal være knap så simpelt hen over klassisk Caprese, i den italienske brødsalat med burrata Panzanella eller som den vigtige bund i en tartare di fassona piemontese.
Ingredienser
olivenolie
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti, og i 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation. I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt. I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. Barolo. I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana. I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien, og endelig blev der i 2018 erhvervet nogle hektar i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
Alt i alt en fantastisk succesfyldt rejse frem mod flere end 200 ha. med egne vinmarker og olivenlunde, produktion af en bred vifte af store vine og en enkelt olivenolie på 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.