Fakta
Jacobsen
Valnøddekerner fra Perigord
98,-
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Familien Jacobsen har i mange år dyrket disse helt exceptionelle valnødder i deres plantage i Frankrigs "spisekammer" Périgord, øst for Bordeaux. Sorten er Franquette, også kaldet noix de Grenoble, som er en af de fire lokale valnøddesorter, som i 2012 opnåede beskyttet oprindelse, AOC-status, og derfor kan smykke sig med betegnelsen "Noix du Périgord". Franquette har en aflang form, lys skal og en meget delikat smag. Valnødderne er altid nyeste høst og er derfor uden den snerpende bitterhed, som man ofte finder i andre valnødder. Udover at de smager formidabelt, er de meget smukke at se på.
Périgord-området, også kendt som Dordogne, ligger i den sydfranske region Aquitaine. Her har valnødder gennem århundreder spillet en stor handelsmæssig rolle, først som betalingsmiddel, senere som handelsvare som blev aftaget af både Holland, Tyskland og England. De lokale familier har igennem mange generationer beskæftiget sig med valnødder. Dels har rigtig mange familier haft et par valnøddetræer i haven, som har fungeret som en ekstra indtægt, dels har mange arbejdet i den lokale valnøddeindustri."I gamle dage" samledes hele familier foran ildstedet i høstsæsonen for sammen at afskalle nødderne. De ældre kvinder, som beherskede den traditionelle teknik at kunne få hele valnødder ud af skallen uden at ødelægge nødden, gik under betegnelsen "les dames denoisillenses".
Ingredienser
valnøddekerner *