Fakta
- 6 stk. 912,90
Valpolicella
- 6 stk. 912,90
179,-
238,67 pr. l.
6 stk.
912,90
152,15 pr stk.
Spar 161,10
Beskrivelse
2024-årgangen markerer et lille jubilæum. Det er den 10. høst fra Maso Maroni, som er blevet et succesrigt brand på vinscenen i Valpolicella og Amarone-land ikke mindst takket være denne elegant udstyrede, friske og frugtfokuserede Valpolicella.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel, som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller. Mauro og Patrizia har imidlertid valgt at plante nye og bedre kloner af Corvina og Rondinella på en del af terrasserne, så derfor suppleres der med druer fra familiens andre vinmarker i dette bud på den klassiske Valpolicella fra tiden før, vi lærte at stave til Ripasso.
Druerne er nærmest røget direkte op i ståltankene efter at stilkene er fjernet. Frugten fra de forskellige druesorter er gæret hver for sig efterhånden, som de er blevet høstet og sammenstukket til den endelige cuvée i december. Herefter er vinen modnet i tankene frem til april, hvor den i forbindelse med aftapningen er filtreret ganske let.
Som altid en dejlig frisk og livlig vin med en herlig duft af kirsebær, blommer og forskellige friske urter, der i munden bliver fulgt til dørs af saftig bitterfriskhed og en fin lille fylde, som opleves læskende og befordrende Især hvis vinen nydes en lille smule kølig. Dem, der har kaldt Valpolicella for det italienske modsvar til den franske Beaujolais, er ikke helt ved siden af!
En frisk Valpolicella er et klassisk match til fyldige pastaretter, rødt kød og ikke for skrappe oste, og især hvis der er lidt fedme til stede kommer den fine syre til sin ret.
Producent
Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi introducerede Maso Maroni i forbindelse med Vinitaly i Verona i foråret 2017 og i løbet af de 4 dage som messen varede lykkedes det for det dynamiske par at indgå aftaler om eksport til mere end 15 lande.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro og Patrizia investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller.
Mauro og Patrizia leverede oprindeligt deres druer til Cantina Sociale di Valpantena, men i 2003 satsede de hele butikken, og med hjælp fra familie, venner, venners venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at skabe fundamentet for etableringen af en helt ny vingård, som vi har lært at kende som Corte Figaretto.
Det der startede med blot 5 ha. tilplantet med vinstokke er med de senest tilkomne ha. oppe omkring Maroni vokset til foreløbig 16 ha. Druerne fra disse velplacerede parceller resulterer for tiden i 12 forskellige vine.
Maso Maroni er tilknyttet "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol", som er et manifest om bæredygtigt landbrug udviklet af Consorzio Tutela Vini Valpolicella, som producenterne tilslutter sig hvorefter deres produktion først bliver verificeret og til sidst certificeret af en uvildig tredje part.
RRR står for Reduce, Respect og Retrench eller på italiensk Riduci, Rispetta, Risparmia. Protokollen har på bare 3 år fået tilslutning fra flere end 140 producenter som tilsammen kontrollerer næsten 1.000 ha. Dermed er "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol" blevet et markant alternativ til og en stille protest mod den økologiske certificering som mange producenter finder både uhensigtsmæssig og bureaukratisk.
Læs mere på www.valpolicellarrr.com
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.Distrikt
Valpolicella er et vindistrikt i Veneto i det nordøstlige Italien. Det udgør en god del af det vestlige Veneto og er påvirket af kølige alpine briser og udbredt solskin i vækstsæsonen. Der laves flere vintyper i Valpolicella, som har selvstændig DOC eller DOCG her iblandt Amarone, Recioto og Ripasso. Selve Valpolicella står for lette, lyse rødvine, der jævnligt ses omtalt som Italiens svar på Beaujolais på linje med Bardolino vinene fra nabodistriktet. Druesorterne, der anvendes, er hovedsageligt Corvina, Rondinella og Molinara. Valpolicella er typisk mellemfyldig, frisk og blød med toner af røde bær og sure kirsebær.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter