Fakta
- 6 stk. 759,90
Vino Rosso Sottocastel
- 6 stk. 759,90
149,-
198,67 pr. l.
6 stk.
759,90
126,65 pr stk.
Spar 134,10
Beskrivelse
2024-årgangen markerer et lille jubilæum. Det er den 10. høst fra Maso Maroni, som er blevet et succesrigt brand på vinscenen i Valpolicella og Amarone-land ikke mindst takket være denne saftige meget bredt appellerende Sottocastel, der er et forsøg på at formidle Ripasso oplevelsen til et lidt andet prispunkt.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel, som ligger oppe bag landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro Bustaggi og Patrizia Gandhi investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene skal produceres på frugten fra disse parceller, men ind til videre er frugt fra familiens andre vinmarker i Valpantena stadig en del af gameplanen.
Druerne kommer fra familiens yngre vinstokke på skråningerne mellem Poiano og Quinto i Valpantena, og der er nogle år tale om et potpourri af frugt fra op til 10 forskellige druesorter med Cabernet Sauvignon, Croatina, Molinara i spidsen og med Oseleta, Dindarella og Turchetta som nogle af de mere kuriøse indslag.
Høsten er manuel og de tidligst høstede druer får lov til at tørre i 14 dage inden alle stilke fjernes og druerne knuses inden de falder ned i ståltanke hvor gæringen starter spontant. Temperaturen holdes under 22°C. og der foretages daglige overpumpninger for at trække farve og smag ud af mosten. Herefter modner en del af vinen 6 måneder på brugte franske fade inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.
En charmerende rubinrød vin, som dufter af søde krydderier og moden frugt med associationer til brombær, kirsebær og jordbær. Derpå saftig og krydret i munden, hvor den milde, blide fylde og det ikke helt tørre udtryk helt sikkert vil tiltale mange af dem, der holder af god Ripasso.
Producent
Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi introducerede Maso Maroni i forbindelse med Vinitaly i Verona i foråret 2017 og i løbet af de 4 dage som messen varede lykkedes det for det dynamiske par at indgå aftaler om eksport til mere end 15 lande.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro og Patrizia investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller.
Mauro og Patrizia leverede oprindeligt deres druer til Cantina Sociale di Valpantena, men i 2003 satsede de hele butikken, og med hjælp fra familie, venner, venners venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at skabe fundamentet for etableringen af en helt ny vingård, som vi har lært at kende som Corte Figaretto.
Det der startede med blot 5 ha. tilplantet med vinstokke er med de senest tilkomne ha. oppe omkring Maroni vokset til foreløbig 16 ha. Druerne fra disse velplacerede parceller resulterer for tiden i 12 forskellige vine.
Maso Maroni er tilknyttet "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol", som er et manifest om bæredygtigt landbrug udviklet af Consorzio Tutela Vini Valpolicella, som producenterne tilslutter sig hvorefter deres produktion først bliver verificeret og til sidst certificeret af en uvildig tredje part.
RRR står for Reduce, Respect og Retrench eller på italiensk Riduci, Rispetta, Risparmia. Protokollen har på bare 3 år fået tilslutning fra flere end 140 producenter som tilsammen kontrollerer næsten 1.000 ha. Dermed er "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol" blevet et markant alternativ til og en stille protest mod den økologiske certificering som mange producenter finder både uhensigtsmæssig og bureaukratisk.
Læs mere på www.valpolicellarrr.com
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter