Domaine Bardet & Fils
4 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Domaine Bardet & Fils - 0,75l2023 Petit Chablis
215,20
pr. stk. v/6
Normalpris 269,-
358,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Domaine Bardet & Fils - 0,75l2023 Chablis
239,20
pr. stk. v/6
Normalpris 299,-
398,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Domaine Bardet & Fils - 0,75lChablis Vieilles Vignes
263,20
pr. stk. v/6
Normalpris 329,-
438,67 pr. l.
Domaine Bardet & Fils
Domaine Bardet ligger i Noyers-sur-Serein, som er en lille søvnin landsby, som før phylloxera drog hærgende gennem Europa, var omgivet af vinmarker. Efter phylloxera valgte bønderne at satse på kvæg, hvede, raps og byg, og selv i dag skal man et godt stykke ud ad landevejen op mod Chablis, før de første vinstokke dukker op i horisonten. Noyers-sur-Serein er således aldrig blevet til en rigtig vinby igen.
Domaine Bardet da også stadig et blandet landbrug, og indtil de 2 brødre Philippe og Michel Bardet arvede noget jord fra deres mor, kultiverede de ikke en eneste vinstok. Arvegodset lå imidlertid inde i Petit Chablis og Chablis appellationerne, og det ledte frem til at de valgte at plante vinstokke og satse ikke bare på druedyrkning, men også på produktion, aftapning og salg af vin.
De første vinstokke blev sat i 1992, og i 1994 blev de første 900 flasker fyldt. Ny tilplantninger fortsatte indtil, der i 2008 var plantet Chardonnay på alt arvegodset, og senere fulgte tilkøb af et par interessante parceller med gamle vinstokke i Chablis samt senest også 1,1 ha. i Irancy, så familien også kunne tilbyde Pinot Noir af egen avl.
Siden 2010 har Philippe Bardets søn Damien arbejdet skulder ved skulder med sin far og i dag har han helt overtaget ansvaret for vinproduktionen, mens hans fætter Alexandre tager sig af det øvrige landbrug, og på grund af afstanden til vinmarken er der tale om en lidt usædvanlig konstruktion. Således har familien købt nogle bygningerne i Préhy, hvor de har maskinparken stående, og hvor druerne straks efter høsten soigneres og presses til most.
Mosten køres derpå de 20 km. ned til familiens Cuverier, der er indrettet i et tidligere Bergerie (fårestald) lige udenfor Noyers-sur-Serein. Her gærer mosten til vine i små rustfri ståltanke, og her sammenstikkes og aftappes de forskellige vine efter 8-12 måneders modning i tankene, hvorefter turen fortsætter til familiens hyggelige Caveau på Route d'Avallon i udkanten af Noyers-sur-Serein, hvorfra mere end halvdelen af produktionen sælges direkte til indforståede og begejstrede kunder, som gerne kommer kørende langvejs fra for at få fat i vinene.
Fra starten ville de lave deres egen vin, ikke sælge druer – deres første årgang var i 1994. Der sælges stadig lidt vin i løs vægt, men vin, ikke druer. Philippes søn, Damien, kom til i 2010, mens Michels søn, Damiens fætter, tager sig af den, stadig vigtige, kornudnyttelse.
Michel Bardet er nu gået på pension, og Philippe Bardet er ved at følge efter. Stedet drives af Damien Bardet og hans fætter Alexandre Bardet, søn af Michel. På grund af afstanden til Chablis har domænet nu en presse i Préhy. Ved høsten presses druerne der og transporteres derefter til cuverien lige uden for Noyers-sur-Serein.
Philippe Bardet:
”At være landmand eller vinbonde er to vidt forskellige ting. I begge tilfælde arbejder du naturligvis med planteavl, og hvis du ligesom mange vinbønder i Chablis sælges dine druer umiddelbart efter høsten, er der mange ligheder. Men det var aldrig vores plan. Vi ville gerne være med i hele processen, lige fra kultiveringen af druerne og frem til leveringen af vinene på flaske til kunderne. Når du dyrker hvede, er du helt alene året rundt. Med vinen får du en chance for at komme i kontakt med omverdenen, og få lidt af den anerkendelse, som vi alle har brug for”.
Bonusinfo:
Ved den 36. udgave af talentkonkurrencen ”Le Concours des Jeunes Talents du Groupement des Jeunes Professionnels de la Vigne” blev Damien Bardet i efteråret 2024 kåret til årets ”Jeunes Talent” i det nordlige Bourgogne (Grand Auxerrois). Forudsætningen for at deltage er, at man ikke er fyldt 40 år, alternativt at man er sprunget ud som vinbonde indenfor de sidste 5 år.
Data & fakta:
- Druesorter: 90% Chardonnay, 10% Pinot Noir.
- Praksis: Konventionelt landbrug, med bæredygtig praksis udtrykt gennem mekanisk lugning, ingen anti-råd behandlinger, ingen insekticider og ingen herbicider.
- Kunstgødning: Nej.
- Plantebeskyttelse: Kobber og svovl.
- Manuel høst: Nej.
- Tilplantet areal: 9 hektar. 5,5 ha. i Petit Chablis og 2,2 ha. i Chablis herunder en lille parcel på "Les Beaumonts", hvor de første vinstokke blev sat tilbage i 1950’erne. Derudover 1,1 ha. i den østligste del af Irancy, som blev tilkøbt i 2016.
- Årlig produktion: Omkring 60.000 flasker, fordelt på 5 hvidvine, 1 mousserende og 1 rødvin: Petit Chablis, Chablis, Chablis Vieilles Vignes, Chablis Fourchaume 1. Cru, Bourgogne Blanc, Crémant de Bourgogne, Irancy.
- Certifikater: HVE3 - Haute Valeur Environnementale. Den franske landbrugscertificering, der er fokuseret på de 4 nøgleområder: Biodiversitet, florabeskyttelsesstrategi, reduktion af gødnings- og vandforbrug. Medlem af Vignerons Indépendant de France og efterlever deres Charte (manifest) om respekt for naturen og traditionerne.
Domaine Bardet kom ind i Løgismose familien i marts 2025. Se de vine vi aktuelt kan tilbyde her