Fakta
- 6 stk. 2.085,90
Amarone della Valpolicella
- 6 stk. 2.085,90
409,-
545,33 pr. l.
6 stk.
2.085,90
347,65 pr stk.
Spar 368,10
Beskrivelse
Dette er den 6. årgang af den nok engang saftige og vellykkede Amarone fra brandet Maso Maroni, der er blevet et succesrigt brand på vinscenen i Valpolicella.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller. Men det sympatiske par har imidlertid valgt at plante nye og bedre kloner af Corvina og Rondinella på en del af terrasserne, og derfor suppleres der stadig med frugt fra familiens andre vinmarker i Valpantena.
Høsten er manuel og efter den obligatoriske soignering af klaserne blev de lagt i plastkasser og kørt ind i det ventilerede tørrerum. Og efter 110-130 dage (afhængig af høsttidspunktet), da druerne havde mistet tilstrækkelig med væske, blev de forvandle dem til vin uden fremmede gærstammer i 5.000 liters rustfri ståltanke. Derpå fulgte 24 måneder i 500 liters franske fade (25% nye) inden den endelige cuvée blev sammenstukket og efter en let filtrering tappet på flaske.
En herlig frugtdreven Amarone med en interessant blanding af ribs og solbær, men også pærer og et stænk kanel til næsen. Derpå er der masser af friske solbær og krydderier fra fadene og ikke mindst en fin garvesyre, som giver vinen en lang, frisk og levende finish nærmest på trods af de mange procenter.
Simpelthen en Amarone som formår at være potent og delikat på samme tid og derfor mere velegnet sammen med mad end så mange andre. Prøv at udfordre dig selv og server vinen sammen med en klassisk omgang Frito Misto Milanese, der består af kalvefilet, lever og hjerne, hanekamme, artiskokker og blomkål som skæres småt, paneres og sprød steges i smør.
Producent
Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi introducerede Maso Maroni i forbindelse med Vinitaly i Verona i foråret 2017 og i løbet af de 4 dage som messen varede lykkedes det for det dynamiske par at indgå aftaler om eksport til mere end 15 lande.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro og Patrizia investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller.
Mauro og Patrizia leverede oprindeligt deres druer til Cantina Sociale di Valpantena, men i 2003 satsede de hele butikken, og med hjælp fra familie, venner, venners venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at skabe fundamentet for etableringen af en helt ny vingård, som vi har lært at kende som Corte Figaretto.
Det der startede med blot 5 ha. tilplantet med vinstokke er med de senest tilkomne ha. oppe omkring Maroni vokset til foreløbig 16 ha. Druerne fra disse velplacerede parceller resulterer for tiden i 12 forskellige vine.
Maso Maroni er tilknyttet "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol", som er et manifest om bæredygtigt landbrug udviklet af Consorzio Tutela Vini Valpolicella, som producenterne tilslutter sig hvorefter deres produktion først bliver verificeret og til sidst certificeret af en uvildig tredje part.
RRR står for Reduce, Respect og Retrench eller på italiensk Riduci, Rispetta, Risparmia. Protokollen har på bare 3 år fået tilslutning fra flere end 140 producenter som tilsammen kontrollerer næsten 1.000 ha. Dermed er "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol" blevet et markant alternativ til og en stille protest mod den økologiske certificering som mange producenter finder både uhensigtsmæssig og bureaukratisk.
Læs mere på www.valpolicellarrr.com
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.Distrikt
Amarone della Valpolicella er en vintype, der produceres i distriktet Valpolicella i Veneto i det nordøstlige Italien. Amarone della Valpolicella tilhører gruppen af passito-vine, der er lavet på tørrede druer. På linje med slægtningen Recioto della Valpolicella tørres druerne på strå-eller stålmåtter inden presning og gæring, så sukker og smagsstoffer koncentreres. Forskellen på de to er, at Amarone gæres tør, mens Recioto della Valpolicella altid er sød. Amarone holder typisk melelm 14 og 16% alkohol og laves hovedsageligt på Corvina og Corvinone evt med tilskud af Rondinella og Oseleta. Vinene er fyldige, sødmefulde og varmende.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter