Det er spændende at smage dette patchwork af en vin, der er fremstillet af frugten fra flere end 200 forskellige parceller rundt omkring i hele Champagne. Dels druerne fra de mere end 600 ha. som Moët & Chandon selv kontrollerer, dels druerne fra hundrede vis af små druedyrkere som man har kontrakt med, dels betydelige mængder "råvin" som man køber hos en række andre Champagneproducenter.
Logistikken omkring denne vin er fascinerende og de midler der bliver investeret i at sikre den fornødne innovative ekspertise, det bedst tænkelige tekniske udstyr og det bedst mulige druemateriale er intet mindre end imponerende. Vinen fremstilles af frugten fra de tre seneste årgange og på grund af det imponerende antal vine, der er i spil i hvert enkelt Lot er det ikke muligt at angive den præcise druesammensætning. Blot ved man at 2 de Pinot druer dominerer og at Chardonnay kun spiller en mindre rolle i vinen og den anførte druesammensætning til højre er derfor omtrentlig.
De mange vine gæres og opbevares i en skov af cementtanke og rustfri ståltanke hvorfra man 4 gange om årets sammenstikker et nyt Lot, som efterfølgende modner 24 måneder på flaske inden degorgement og en dosage på 7g/l og derpå yderlige 6 måneder inden flaskerne får deres udstyr og frigives til salg.
Selvom de store Champagne huse berømmes for kontinuiteten i deres forskellige cuvéer er Imperial Brut under langsom forvandling og det er almindeligt anerkendt at frugten er blevet mere ren og præcis, og da man samtidigt over en årrække har sænket sukkerindholdet i den tilsatte likør fra 13 til 7g/l er vinens profil også blevet en anelse mere tør. Brut Imperial er således i dag en elegant og forfriskende Champagne, der skænkes med flot skum og små fine bobler, og derpå leverer en dejlig aroma af citrus, abrikos og hvide blomster, der får fint modspil fra smørrig brioche, ristede hasselnødder og et lille eksotisk strejf af kanel. Derpå fyldig og cremet i munden hvor en sprød syre til sidst sørger for friskhed og balance.
En imponerende vin ikke mindst når man tænker på at der produceres så mange flasker at det er muligt at lade en prop springe næsten hvert eneste sekund et eller andet sted på kloden.
Server som aperitif eller som en særdeles veloplagt ledsager til næsten alt.