Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 759,90
Copenhagen Sparkling Tea Lysegrøn 0% - ØKO
- 6 stk. 759,90
149,-
198,67 pr. l.
6 stk.
759,90
126,65 pr stk.
Spar 134,10
Beskrivelse
Jacob Kocembas forskellige nummererede Sparkling havde efterhånden fået mange venner, og derfor var det ærgerligt, da vores tidlige kollega Jacob Kocemba angiveligt efter uro på de indre linjer meddelte, at han måtte trække sig fra det projekt, der bar hans eget navn.
Heldigvis fandt Jacob sig en ny legekammerat i 2017 i skikkelse af Bo Sten Hansen og etablerede Copenhagen Sparkling Tea Company, og det ledte frem til et comeback hvor de 2 herrer nu løfter deres leg med de stolte 1000-årige te-traditioner til nye højder.
Nu som før handler det om at kombineres mange forskellige typer af eksklusive teer, for at ramme en velsmag ingen af dem alene kunne præstere. Lidt ligesom når kældermesteren på vingård skaber en cuvée ved at blande frugten fra forskellige druesorter og parceller.
Copenhagen Sparkling lysegrøn Tea, det seneste skud på stammen, er den 3. model hvor der ikke er alkohol i spil. I stedet tilsættes teen i lighed med de 2 andre alkoholfri modeller økologisk druemost, lidt friskpresset citronsaft samt en mindre mængde sukker inden den gennemgår den hemmelig forædlingsproces, der løfter drikken ud af teernes konventionelle univers.
For at komme i mål er der brugt en bred pallette af hele 12 forskellige teer, blandt andet Earl Grey, grøn Sencha og Darjeeling. Den skænkes med fint perlende bobler og præsenterer sig i dragende grønne nuancer. Den har en kompleks duft funderet på friske æbler og citrus, og smagen er let og elegant med noter af citrus, citrongræs og den grønne te, Earl Grey, som den er funderet på.
Jacob Kocemba satte i forbindelse med lanceringen i foråret 2023 ord på tankerne bag: "Målet med LYSEGRØN var at ramme en smagsprofil, der leder tankerne hen imod de noter, man kender hos en brut Champagne. Vi ønskede at tilføje en tredje variation til vores alkoholfrie sortiment, hvor vi allerede har en tør (LYSERØD) og en blomstrende (BLÅ) variant. LYSEGRØN adskiller sig fra de to andre ved at være mere klassisk og citrus-frisk og er lavet til at matche retter som fisk, østers, kaviar og skaldyr".
Producent
Copenhagen Sparkling Tea Company er Jacob Kocemba ’s 2. forsøg på at stille sig op på skuldrene af de stolte 1000-årige te-traditioner og trække nydelsen af den ikoniske drik i en ny og spændende og retning.
Jacob Kocemba gik allerede i 2011 ned i sin kælder for at udvikle nye metoder til at trække smagene ud af teen ved forskellige temperaturer, og den første Sparkling Tea blev serveret på den københavnske Michelin-restaurant Nimb-Hermann hvor Jacob arbejde som restaurantchef. Den blev vel modtaget og i de efterfølgende år udviklede Jacob 6 forskellige mousserende teer, som blev til gennem en sirlig og meget hemmelig forædlingsproces på en næsten lige så hemmelig virksomhed i Sønderjylland.
Desværre løb det lille iværksætteri ind i problemer og Jacob måtte trække sig fra det projekt, der bar hans eget navn. Heldigvis blev Jacob gennem fælles venner introduceret for Bo Sten Hansen i forsommeren 2016, og da Bo blev fascineret af Jacobs kærlighed til den ikoniske drik fandt de hurtigt ud af, at de kunne blive et stærkt makkerpar med de samme værdier i livet, og med nogle vidt forskellige, komplementære kompetencer, der måske kunne få deres drømme til at gå i opfyldelse.
Jacob er vokset ind i restaurationsbranchen og har flere Michelin restauranter og et nært forhold til Løgismose Meyer på CV’et. Bo har arbejdet som konsulent og direktør i og for nogle af landets største virksomheder. Efter et halvt år var de klar med en forretningsplan, som helt enkelt gik ud op at skabe en virksomhed, der kunne skænke ny nordisk innovation og gamle asiatiske te traditioner fra smukke Champagne flasker. De sagde begge deres gode job op og gik i gang med at løfte Copenhagen Sparkling Tea Company ud i verden.
I dag er de lidt mere end godt på vej. Produktionen er flyttet til hovedstaden. De har sat et lille hold som er blevet introduceret for den hemmelig forædlingsproces og efter varianter med 5% alkohol som blev navngivet efter den farve, man kunne forvente, fulgte varianter med 0% alkohol som nu følger samme enkle navngivningsfilosofi, når rød blivere til lyserød og grøn til lysegrøn.
Copenhagen Sparkling Tea kan nydes på en række fremtrædende restauranter ligesom de i sortiment i en række førende delikatesse butikker herunder Løgismose som har fulgt med i Jacob Kocemba projekt(er) siden den spæde start. Du finder det aktuelle udvalg her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter