Fakta
- 6 stk. 7.624,50
Tarragona Solera Dulce Pajarete Augusto DM - 21%
- 6 stk. 7.624,50
1.495,-
1.993,33 pr. l.
6 stk.
7.624,50
1.270,75 pr stk.
Spar 1.345,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
96
The palate is extremely powerful, with a very long aftertaste, and superb balance between sweetness and acidity: the 186 grams of sugar are unnoticeable, they are very well-integrated. This is a world-class elixir and should be eternal. Drink now-2040+.
Luis Gutiérrez - Februar 2014
Beskrivelse
Denne Pajarete Dulce Augusto DM er den yderst sjældne og nærmest uopdrivelige vin fra det ældste af De Muller's Solera systemer i Tarragona. Soleraen blev sat op helt tilbage i 1851 samme år som firmaet blev etableret, og derfor opkaldt efter stifteren selv Augusto de Muller.
Navnet Pajarete (eller paxarete) blev oprindeligt givet til særligt fine og delikate vine, og oprindeligt kom de udelukkende fra skråninger på Monte Pajarete i Andalusien. Siden har udtrykket bredt sig nordpå, og endnu har ingen søgt om at få originaliteten patenteret i EU-systemet.
Druerne er primært Moscatel samt mindre mængder hvid og blå Garnacha, der tilsættes en god brandy tidligt i gæringen så restsukkerindholdet forbliver oppe omkring de 180 g. pr. liter. Efter gæringen lagres vinen 4 år på brugte fade inden den bliver brugt som topping i Solara Augusto D. M.
Der er tale om fade stablet ovenpå hinanden i 3 etager, hvor vinen starter sin rejse mod flasken på øverste etage for efter en årrække at blive tappet fra den nederste række. Hos De Muller tapper man 1/3 af indholdet fra de nederste fade på flaske hvert andet år, hvorefter der så efterfyldes nedad fra det mellemste og øverste lag hvorefter der bliver plads til friske forsyninger af fadlagret vin i de øverste fade.
Det er ganske kompliceret at beregne hvor meget vin fra 1851 der egentlig er tilbage i en flaske, men gammel, stadig mørk, ædel og sød er den, og da der kun står 4 fade i bunden af denne Solera er mængderne forsvindende små. Mindre end 250 flasker om året!
En mørk ravgylden vin med en fascinerende mange facetteret duft af friske og tørrede krydderurter, visnende duftroser, lavendel, lakerede gulve og gammelt tjæret tovværk fra sejlskibenes tid. Fyldig, kompleks og i en fantastisk balance hvor de 21% alkohol og det høje sukkerindhold på forunderlig vis aldrig stjæler opmærksomheden. En forunderlig vin.
Vinen er hædret med en Vinari D’Or Especial som den bedste Solera, der nogensinde er produceret i Catalunya og da og da Luis Gutiérrez i 2014 fik jobbet som Robert Parkers nye mand i Spanien var en af hans første gerninger at smutte forbi De Muller for at dele denne vins herlighed med alverden. Han kaldte vinen for ”en eliksir i verdensklasse” og kvitterede med de 96 point som betyder at vinen lige nu en af de mest efterspurgte på planeten.
Producent
De Müller er et gammelt meget bredt funderet vinhus, der har hovedsæde udenfor havnebyen Tarragona en god times kørsel syd for Barcelona. Huset blev grundlagt i 1851 af Auguste de Müller med hjælp fra vennen Ruinart de Brimont, der forlod familiens vingård i Alsace til fordel for et eventyr i Catalonien. Det blev til 4 generationer for familien de Müller i en hastigt ekspanderende virksomhed, som specialiserede sig i altervin og solaravine.
Opkøb af vinmarker omkring El Molar gjorde De Müller til en af de væsentlige spillere i Priorat længe inden distriktet blev verdensberømt, og senere massive opkøb af vinmarker på sletterne omkring Tarragona gjorde De Müller til den største private producent af konsumvine i det sydlige Catalonien.
I 1995 bliver De Müller S.A. overtaget af den catalanske Martorell familie, som iværksætter en udflytning til Mas de Valls i Reus 15 km. udenfor Tarragona, hvor man på én gang genopbygger de gamle op til 50.000 liter store fade og de mange rækker med gamle Solara fade samtidigt med, at man bygger et vineri med en kapacitet på 4 millioner liter. Endelig overtager man i 1999 det hæderkronede Cochs S.A. og bliver på den måde også en markant spiller på det vigtige spanske marked for Vermouth og Aperitif i mange afskygninger.
Juvelerne er imidlertid nu som før vinene fra de gamle Solara installationer hvoraf den ældste blev etableret samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så han blev udnævnt til Robert Parkers nye mand i Spanien besøgte han De Müller og da vinene kort tid efter blev præsenteret i Wine Advocate og vurderet fra 93 point op opefter blev De Müller bestormet med henvendelser, og derfor er disse vine ikke længere i almindeligt til salg.
Oprindelse
Region
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet SauvignonDistrikt
DO Tarragona ligger i regionen Catalunya i det nordøstlige Spanien og strækker sig hovedsageligt langs kysten syd for Penedes (Tarragona Campo) med en mindre del beliggende længere indlands (Ribera d'Ebre) langs Ebro floden. Tarragona Campo har Midelhavsklima og Ribera d'Ebre har mere udpræget kontinentalt klima med større temperaturudsvin mellem nat og dag og årstiderne. Traditionelt er området kendt for søde, forstærkede vine, og de kan stadig findes både lavet på Garnacha og Moscatel. Mange af områdets druer bruges nu til Cavaproduktionen i Penedes nord for Tarragona og er derfor de klassiske Cavasorter som Macabeu, Parellada og Xarel-lo. Der produceres også frugtige roséer af Garnacha og rødvine af Tempranillo, Carinena, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter