Fakta
- 6 stk. 1.167,90
Valpolicella Ripasso Superiore
- 6 stk. 1.167,90
229,-
305,33 pr. l.
6 stk.
1.167,90
194,65 pr stk.
Spar 206,10
Beskrivelse
2022-årgangen er den 8. høst fra Maso Maroni, som er blevet et succesrigt brand på vinscenen i Valpolicella og Amarone-land ikke mindst takket være frugten, de velintegrerede fadnoter og den smittende drinkabillity i denne Ripasso.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel, som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller. Mauro og Patrizia har imidlertid valgt at plante nye og bedre kloner af Corvina og Rondinella på en del af terrasserne, så derfor suppleres der fortsat med frugt fra familiens andre vinmarker.
Overalt høstes druerne i hånden og da der indgår 5% af den revitaliserede og uhyre sent modnende Oseleta i drueblandingen strækker høsten over mere end en måned.
Nede på vingården fjernes alle stilke inden de forskellige druesorter gæres hver for sig i rustfrit stål. Herefter venter de unge Valpolicella-vine tålmodigt på at Amarone-vinen bliver færdig hvorefter de blandes med gæringsresterne fra og en gavmild sjat af den unge Amarone hvorefter forvandlingen til Ripasso begynder. Endelig modner vinen 12 måneder på en blanding af franske barriques og større fade inden den til sidst sammenstikkes i rustfrit stål og tappes på flaske efter en ganske let filtrering.
Resultatet er blevet en ren og rank Ripasso med mere karakter end de fleste andre Ripasso-vine på markedet. En vin som bare befinder sig i en helt anden liga end de tunge, rosinerede og sødmefulde vine, som alt for mange affinder sig med og som Flemming Hvelplund (1942-2024) i sin tid kaldte "Amarones forstyrrede lillebror".
En herlig jovial, men på ingen måde endimensional vin som godmodigt finder sig i næsten hvad som helst fra køkkenholdet. Prøv den for eksempel til en autentisk gang Pasta alla Carbonara tilberedt med god pancetta, svampe og alt for meget fløde og frisk reven parmesan.
Producent
Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi introducerede Maso Maroni i forbindelse med Vinitaly i Verona i foråret 2017 og i løbet af de 4 dage som messen varede lykkedes det for det dynamiske par at indgå aftaler om eksport til mere end 15 lande.
Maso Maroni tager sit navn fra et udsigtspunkt og lille kapel som ligger ovenfor landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km. nord for Verona. Her har Mauro og Patrizia investeret i en række små parceller med gamle vinstokke, som er anlagt på stejle terrasser, og med tiden er det planen, at Maso Maroni vinene hovedsagelig skal produceres på frugten fra disse parceller.
Mauro og Patrizia leverede oprindeligt deres druer til Cantina Sociale di Valpantena, men i 2003 satsede de hele butikken, og med hjælp fra familie, venner, venners venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at skabe fundamentet for etableringen af en helt ny vingård, som vi har lært at kende som Corte Figaretto.
Det der startede med blot 5 ha. tilplantet med vinstokke er med de senest tilkomne ha. oppe omkring Maroni vokset til foreløbig 16 ha. Druerne fra disse velplacerede parceller resulterer for tiden i 12 forskellige vine.
Maso Maroni er tilknyttet "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol", som er et manifest om bæredygtigt landbrug udviklet af Consorzio Tutela Vini Valpolicella, som producenterne tilslutter sig hvorefter deres produktion først bliver verificeret og til sidst certificeret af en uvildig tredje part.
RRR står for Reduce, Respect og Retrench eller på italiensk Riduci, Rispetta, Risparmia. Protokollen har på bare 3 år fået tilslutning fra flere end 140 producenter som tilsammen kontrollerer næsten 1.000 ha. Dermed er "Valpolicella RRR Grape and Wine Production Protocol" blevet et markant alternativ til og en stille protest mod den økologiske certificering som mange producenter finder både uhensigtsmæssig og bureaukratisk.
Læs mere på www.valpolicellarrr.com
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.Distrikt
Valpolicella Ripasso er en vintype, der fremstilles i Valpolicella distriktet i Veneto i det nordøstlige Italien. Ripasso fremstilles ved at tilføre skaller fra produktion af Amaronevin til gæringen af almindelig Valpolicella, hvilket giver en mørkere og mere kraftfuld vin kendetegnet ved lavt tanninindhold og udpræget smag af sødmefulde bær og tørrede krydderier. Ripasso kan siges at være en mellemting mellem Amarone og Valpolicella. Der anvendes hovedsageligt Corvina, Corvinone og Rondinella samt forsvindende mængder Molinara.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter