Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 375,-,-
Vieux Marc de Châteauneuf-du-Pape
- Spar 20% - Før 375,-,-
300,-
535,71 pr. l.
375,-
Spar 75,-
Anbefalinger
Jyllands-Posten
92
Duften er en anelse sprittet, men derefter går det godt. God dybde, ren, rensende stil. Niels Lillelund -Januar 2021
Beskrivelse
Château Mont-Redon er naturligvis bedst kendt for deres subtile Châteauneuf-du-Pape-vine, men de lægger også navn til denne delikate Marc, der vel nærmest er alt det modsatte af den sædvanlige Marc, som mange opfatter som en Eau de vie "for people who like it rough". Minimumskravet til modningen af en Marc er 3 år. Her er der ganget med en 3-4 stykker og for at være sikker på at få den rette kvalitet bliver presresterne (drueskind og kerner) fra hovedsageligt Grenache-druer (den såkaldte pomace) sendt i byen.
Eller rettere den bliver afhentet af teamet fra et af de berømteste Cognac-huse, som kun påtager sig den slags opgaver såfremt de har 100% kontrol med råvarerne. Der er tale om destillering i pot-still og for at undgå karamellisering og for at værne om frugten destilleres der under konstant omrøring og delvis under vakuum, sådan som det efterhånden i en årrække har været praksis på de seriøse destillerier i Cognac.
Den unge Eau de vie fyldes herefter på nye 365 liters Cognac-fade hvorefter den flyttes til Châteauneuf-du-Pape og omstikkes til brugte fade fra Château Mont-Redon. Her modner den så yderligere 3-5 år inden den skæres ned til en salgsstyrke på 42% og tappes uden justering med karamel og andre former for efterbehandling.
En smuk ravfarvet dram med forunderlige grønne refleksioner. Intens, men ikke voldsom. Bare herlig aromatisk med delikate brændte, men ikke brændende noter af karamel i smukt samspil med peber, vanilje, nødder, tjære og til sidst et fjernt ekko fra druerne. En dejlig avec når der skal mediteres lidt ovenpå det gode måltid. Server gerne i store (Cognac) glas så de subtile aromaer får den plads de fortjener.
Producent
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang begavet os med en Chateauneuf-du-Pape som begaver os med en forbløffende kombination af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Mont-Redon har været en del af Løgismose familien siden 1978, og vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter