Domaine de La Noblaie
5 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 35% v/1 stk.
2022 - Domaine de La Noblaie - 0,75lChinon Blanc Chante Le Vent ØKO
90 pointwinedoctor by Chris Kissack
120,90
pr. stk. v/1
Normalpris 186,-
248,- pr. l.
Domaine de La Noblaie
Jérôme Billard har siden han vendte hjem til familie domainet i 2003 og efter han mødte Élodie Peyrussie, der senere skulle blive hans hustru, forvandlet Domaine de la Noblaie fra en pålidelig konventionel vingård til et exceptionelt økologisk domaine, som sætter Chinon på verdenskortet og sammen med Domaine Bernard Baudry, Olga Raffault, Philippe Alliet, Charles Jouget, Domaine Grosbois og Château de Coulaine begaver os med nogle af de mest interessante og endnu økonomisk overkommelige vine på planeten.
Det er Cabernet Franc, som spiller hovedrollen, og når den som her før lov til at klatre op på de porøse tuffeau skråninger bliver resultatet i de forskellige kategorier nærmest sublimt, og da der samtidig bliver skabt vine fra gamle beplantninger med Chenin Blanc tilbyder Jérôme Billard og Élodie Peyrussie os hele pakken.
Jérôme Billard er barnebarn af Pierre og Jacqueline Manzagol, som købte domainet relativt sent i livet og nærmest på hobbybasis tappede de første flasker i 1955. Deres datter Madeleine giftede sig i 1968 med François Billard og sammen forvandlede de to la Noblaie til en rigtig vingård og da Jérôme kom hjem for at arbejde skulder ved skulder med sin far var arealet mere end fordoblede fra 5 til 12 ha.
Far og søn allierede sig i 2006 med den erfarne agronomist René Morlat fra L’Institut National de la Recherche Agronomique med henblik på undersøgelser af jordbundsforholdene på de forskellige parceller. Dels for at definere de cuvéer, som la Noblaie producerer i dag, dels for at lægge en plan for den gradvise omlægning til økologisk produktion, som Jérôme så brændende ønskede sig.
Samarbejdet kom til at strække sig over flere år og kom sidst også til at handle om frasalg og tilkøb af vinmarker. Ansøgningen om certificering kom i 2011 og omfattede næsten 18 ha., og fra og med 2014-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.
Domaine de la Noblaie er i dag vokset forbi de 24 ha. fordelt på 18 forskellige jordbundtyper hvorfra frugten veksles til 8 forskellige vine, med et så imponerende bundniveau, at Jason Wilson, der skriver for Vinous, i juni 2020 efter en omfattende smagning konkluderede: ”Domaine de la Noblaie is a swiftly up-and-coming Chinon estate to keep one’s eye on”.
Og vor tids største og mest dedikerede Loireekspert Chris Kissack trak allerede i december 2017 ”up-and-coming” ud af ligningen: "In his own words Jérôme Billard looks for a style of Chinon that is correct, ripe and not vegetal, but not too tannic. My own experience with the wines suggests this is achieved in spades. The wines carry pure fruit, defined and elegant, and although the higher-class cuvées such as the Pierre de Tuf carry substance and structure, they do not veer into the overly dry or dusty character that can be a side-result of handling Cabernet Franc in this manner. Indeed, the purity and soul seen within the red wines is distinctive and highly admirable, so much so that I think Jérôme Billard is a name in the appellation to watch very closely."
Domaine de la Noblaie blev en del af Løgismose familien i sommeren 2020, og du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Élodie Peyrussie har de senere år udviklet sig til en gudsbenådet amatørfotograf, og når man fornemmer stemningen omkring domainet i Chinon gennem hendes linser, stiger lysten til at besøge La Noblaie. To af hendes skud ses som nr. 1 og 3 til højre. Dels Jérôme Billard, der har smidt skjorten for at tømme fadet, som vinen Pierre du Tuf har gæret i, for skind og skaller, dels solnedgangen set fra familiens hyggeplads foran domainet. De andre billeder er skud fra udsigten fra vinmarkerne over mod domainet, en enlig drueplukker på vej på arbejde en tidlig morgenstund, det samlede team efter den veloverståede høst i 2019 samt skud fra den gamle fadkælder, der er gravet ud i tuffeau-skrænten ved siden af vingården.