Hacienda Monasterio
3 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Hacienda Monasterio
Det var på Hacienda Monasterio, at Peter Sisseck grundlagde sin succes, og selv om han nu har gang i mange andre projekter, og Pingus er blevet en af verdens mest ombejlede vine, banker hans hjerte stadig varmt for Hacienda Monasterio. Faktisk har han indtil for få år siden haft sin spanske bolig i en fløj af Bodegaen og han fungerer stadig som en engageret rådgiver for vennen Carlos de la Fuente, som Peter hentede ind som vinmager tilbage i 1992 da han netop havde afsluttet sine studier på Universidad Miguel de Cervantes de Valladolid.
Hacienda Monasterio ligger i Pesquera de Duero ikke langt fra klosteret i Valbuena og legendariske Vega Sicilia, som netop låner klosterets navn til nogle af sine vine. Ejendommen blev købt af en gruppe danske investorer i slutningen af 1980'erne fra mægtige "Dehesa de los Canónigo", men allerede efter et par år var krypten tom hvorefter et firma i Sevilla blev sat til at administrere projektet indtil den fremadrettede finansiering kom på plads. Det skete i 1994 da en gruppe pengestærke vinelskere øjnede muligheder og investerede de millioner som manglede. Blandt de nye ejere var blandt andre salgschefen Carlos del Río, finansdirektøren Manuel Piñero og den øverste chef Francisco Guerrero for mægtige Grupo Jerez Garvey, der sidder tungt på den spanske hedvins- og spiritus industri. (Bodegas Garvey, Bodegas Osborne, Bodegas Fundador, Lustau, Alvaro Domecq m. fl.)
Peter Sisseck, der var blevet sat til at igangsætte projektet af de danske investorer, blev hængende på trods af det økonomiske uføre og på trods af at han egentlig skulle have været videre til californiske Ridge Vineyards. Og det er ikke forkert at hævde at konturerne til det vi senere skulle komme til at kende som Pingus blev tegnet i de år hvor Peter arbejde fuld tid på Hacienda Monasterio.
"Det første jeg gjorde, da jeg ankom her, var at smage så mange vine som muligt. Ikke overraskende var vinene Vega Sicilia de mest komplekse og meget klassiske i stilen. Pesquera, derimod var ikke nær så "kompliceret", men bød sig til gengæld til med en charmerende friskhed og en modernitet, som Vega Sicilia ikke rummede. Jeg besluttede derfor til sidst at få det bedste fra mine to forbilleder til at smelte sammen ved at bruge de samme druesorter som Vega Sicilia er rundet af, men forkorte modningstiden, ligesom Alejandro Fernández gjorde med Pesquera; men i stedet for at bruge amerikansk ej introducerede vi de franske fade".
Hacienda Monasterio strakte sig oprindeligt over 160 ha. hvoraf 78 var tilplantet med vinstokke, men det seneste er at man har købt yderligere 20 tilstødende ha. for i løbet af de kommende år at kunne sikre en mere stabil mindste produktion og derved også efterkomme den stigende efterspørgsel i de knap så gavmilde årgange. Samtidig er man ved at udskifte de rustfri ståltanke til mindre modeller, så man i højere grad kan gære frugten fra de forskellige parceller hver for sig og efterstræbe den "europæiske" friskhed og elegance.
Alle vinmarker hos Hacienda Monasterio har siden 2009 langsomt være under konvertering til økologisk produktion, og fra og med årgang 2014 er vinene certificeret økologiske af CAECIL, som står for "Consejo Agricultura Ecológica de Castilla y León".
Du finder de aktuelle vine fra Hacienda Monasterio her