LØGISMOSE FRILANDSCANETTE
Bonjour fra en lille fransk dame
Løgismose frilandscanette er en fiks, ung berberi-hunand, som lever udenfor fra morgen til aften i det vestlige Frankrig, hvor hun nyder godt af det kystnære klima, græs under fødderne samt skyggen fra solcellerne, når solen bager om sommeren. Sidstnævnte er også en del af den gode dyrevelfærd!
Nyd canette i tide og utide
I år finder du som noget nyt lår- og bryst-udskæringer af Løgismose frilandscanette. Oplagt at servere i vinter- og julemåneder, når du gerne vil spise and, men ikke har tid til lang tilberedningstid eller lyst til at spise dig igennem en hel and. På den måde bliver det ikke nemmere at servere and i tide og utide.
EN GASTRONOMISK VINDER
Canetten lever udenfor fra morgen til aften, fra den er ca. 8 uger gammel og er fra naturens side en fiks lille sag, som gør den til en udsøgt gastronomisk spise:
Canettens kødstruktur er særlig fin, kødsmagen delikat, mens skindet er tyndt, hvorfor det nemt steges sprødt.
Canetten er – ligesom Løgismose kyllingen – gul fra naturens side, mens majs, som dens primære foder, forstærker farven og bidrager med sødme, dybde og ekstra smag.
Ja, faktisk er canetten så god, at den oftest er kokkens førstevalg, når du bestiller and på en god restaurant!
Smagen af frihed
På billedet ses canetten på hjemmebane. Ænder er sociale flokdyr, der trives, når de får lov at gå en masse sammen og riprappe med hinanden. Den slags dyreve- og vel – når dyrenes har levet på deres naturlige præmisser – kan i sandhed smages!
Jeg har opdaget, at Løgismose indimellem sælger en canette, som er en mindre, und berberiand. Den er knap så fed, men med flot smag i kødet og en lækker mørhed
En lille andesteg
Med en gennemsnitlig vægt på 1,9 kg er canettens størrelse en fordel, når I er få om julebordet eller bare har lyst til en dejlig andesteg. Det gælder også dens forholdsvis korte tilberedningstid, der mere minder om en stor hel kylling fremfor en almindelig berberiand på 3,6 kg.