Fakta
- 6 stk. 2.697,90
Condrieu
- 6 stk. 2.697,90
529,-
705,33 pr. l.
6 stk.
2.697,90
449,65 pr stk.
Spar 476,10
Anbefalinger
John Livingstone-Learmonth
***
quite a full yellow robe; the nose has a liquid honey, sweet apricot aroma, a backdrop of pineapple chunks, grilling from oak. The palate carries ripe, gourmand fruits with a needed note of mineral tang towards the finish, flirts with opulence and therefore sipping status. It’s buttery, smooth of texture, will accompany truffled scrambled eggs, for example, Asian cuisine and its spices. Oktober 2025
Decanter Magazine
tidligere
2023 årgangen: 95-point | Matt Walls - Oktober 2024
Producent
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han i sin tid skrev: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Bonusinfo:
Både far og datter er også optaget af vinens kulturhistorie og den måde man lavede vin på før i tiden. Det har de sidste 15 udløst et samarbejdet med "Musée Gallo-Romain" i Saint Romain-en-Gal, hvor de har lagt vinstokke og vin til et projekt, der hedder "TOUS LES CHEMINS MÈNENT AU RHÔNE" (Alle veje fører til Rhône). Sammen med museumsfolkene nørder de i mikroskala med at rekonstruere, hvorledes Romerne forvandlede druerne til vin og efterfølgende forsøgte af Historisk konservere og smagsætte den med f.eks. irisrod, bukkehorn, honning, harpiks og måske endda også havvand.
Familien Gaillard har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du ser vores aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Condrieu ligger i den nordlige del af Rhonedalen mellem Cote-Rotie og St-Joseph. Vinmarkerne er placeret omkring en snoet sektion af Rhonefloden, og vender mod syd-sydøst. Jordbunden er granitholdig, og de fleste steder på de stejle skråninger foregår markarbejdet udelukkende ved håndkraft. Ca 170 ha er beplantet og den kraftige Mistralvind er med til at mindske udbyttet yderligere, så produktionen af Condrieu er meget begrænset. Kun hvidvin er tilladt og udelukkende på Viognier druen. Condrieu laves både i tørre og søde versioner, men den langt overvejende del er tørre vine. De er kendetegnede ved at være fyldige og fedmefulde med parfumerede aromaer af blomster og stenfrugter og med diskret syreindhold.Næringsdeklaration
.