Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 118,15
Gordons London Dry Gin
- 1 stk. 118,15
139,-
198,57 pr. l.
1 stk.
118,15
Spar 20,85
Beskrivelse
Dette miniaturen af den originale Gordons London Dry Gin, der angiveligt var dominerende på det danske marked i 1960'erne og årtier frem og stadig nyder betydelig popularitet, selvom markedet nu svømmer over med alternativer.
Den er på klassisk vis fremstillet med enebær i hovedrollen, og de skulle angiveligt få lov til at modne/tørre vinteren over inden de anvendes i produktionen, hvilket skulle være med til at profilere Gordons London Dry Gin. Den er tredobbelt destilleret og ud over enebær er den krydret med korianderfrø, angelicarod, lakrids, orrisrod, appelsin og citronskal i overensstemmelse med Alexander Gordons oprindelige opskrift fra 1769, der adskilte sig fra andre af datidens opskrifter ved ikke at foreskrive tilsætning af sukker.
Gordons er prismæssig til at komme i nærheden af, og selvom dette måske ikke længere er en Premium Gin, så er niveauet bestemt højere, end det vi oplever fra de mange brands, der kommer og går i supermarkederne og i discountkæderne. En mainstream Gin vil mange måske en lille smule uretfærdigt hævde. Uretfærdig fordi Gordons London Dry Gin fastholder enebærret og den tørre smag i centrum i modsætning til de mange sødere mere blomstrende varianter, som har invaderet markedet.
Brandet Gordons Gin ejes og distribueres i dag af den britiske spiritusgigant Diageo, som har flyttet produktionen til deres Cameronbridge Distillery nord for Edinburgh i Skotland, der hed Haig Club Distillery før Diageo kom forbi og mangedoblede produktionen.
Producent
Cameronbridge Distillery nord for Edinburgh i Skotland hed oprindeligt Haig Club Distillery før mægtige Diageo kom forbi og mangedoblede produktionen, da de valgte at lade korndestillaterne herfra udgøre rygraden i en hel stribe af deres brands. Luftfotos indikerer formatet, og hvis ikke det er nok, kan det kun imponere, at man nu - efter de seneste udvidelser - er i stand til at destillere tilstrækkeligt til producere mere end 150 mio. liter årligt, hvilket gør Cameronbridge Distillery til det største i Europa.
Og Cameronbridge Distillery er angiveligt også et af de ældste samtidig med at det gemmer på historien om Haig- og Stein-familierne, som tidligt satte deres præg på den skotske Whisky produktion. Således skulle det være ganske vist at en Robert Haig tilbage i 1655 lagde sig ud med de gejstlige ved at destillere for fuld damp i sabbatten.
I 1751 giftede hans tipoldebarn John sig med Margaret Stein, hvis familie ejede 2 destillerier i Kilbagie og Kennetpans. John og Margaret fik en imponerende børneflok og 4 af deres sønner åbnede deres egne destillerier i Skotland og Irland. Den yngste søn William, grundlagde således Kincaple og Seggie i Fife, og senere var det hans ældste søn, som også hed John, der grundlagde Cameronbridge Distillery i 1824, og senere (i 1830) blev han den første som ikke kun destillerede i pot stills, men også i en kolonne still, som hans fætter Robert Stein havde opfundet og fået patenteret året forinden.
I de efterfølgende år videreudviklede irske ingeniør Aeneas Coffey Robert Steins design, og det smukke er at det den dag i dag er opskalerede udgaver af de oprindelige Coffey/Stein kolonner, der er operative på Cameronbridge Distillery.
I 1865 og frem begyndte John Haig at allierede sig med andre destillerier og i 1877 blev disse alliancer formaliseret i det der blev til Distillers Company Limited, som blandt andet også omfattede Port Dundas, Carsebridge, Glenochil, Cambus og Kirkliston. Til sammen et konglomerat, som kom til at dominere, ja næsten monopolisere den skotske Whisky produktion, og det er denne mastodont, som med tiden og efter en del fusioner er blevet til Diageo Cameronbridge Distillery.
Frem til 1989 var Cameronbridge Distillery udelukkende fokuseret på Whisky, men det ændrede sig da United Distillers' Grain Neutral Spirit i Wandsworth udenfor London blev lukket ned, og i dag er Cameronbridge et såkaldt ”dual-purpose” Distillery hvor Johnnie Walker, J&B, Bell's, Black & White, Vat 69, Haig og White Horse Whisky produceres side om side med Smirnoff, Tanqueray og Gordon's Gin.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter