Fakta
- 6 stk. 963,90
Saint-Amour Domaine du Paradis
- 6 stk. 963,90
189,-
252,- pr. l.
6 stk.
963,90
160,65 pr stk.
Spar 170,10
Beskrivelse
En af Georges Duboeuf’s tidligste partnere var Maurice Delorme, som for mere end 30 år siden begyndte at spare med Georges om vinfremstilling og siden lod hans team aftappe og distribuere hovedparten af produktionen.
Sådan er det stadig væk, bortset fra at det nu er next generation, som er på spil personificeret ved datteren Véronique, som kom hjem til gården i 1996 og Franck Duboeuf, som fik næsten 30 år ved siden af sin far inden han gik bort i 2020.
Domaine du Paradis ligger i hjertet af det, der måske er den mest eftertragtede af de 10 Cru'er i Beaujolais. Positive vibes omkring distriktsnavnet betyder noget, og når vi så i tilgift bliver inviteret en tur i Paradis! Familien kultiverer 15 sydvendte sirligt hækomkransede ha. efter bæredygtige principper. Der er tale om i gennemsnit mere end 50 år gamle vinstokke, hvor 0,4 ha. tilplantet i 1982 er de yngste, og hvor 6 ha., som allerede havde en del år på bagen, da Maurice Delorme overtog vingården i 1953, er de ældste.
Høsten er manuel og frugten bliver forvandlet til vin i en kælder, der blev totalrenoveret i 2004. Her bliver druerne afstilket, inden de pumpes op i rustfri gæringstanke uden knusning. "Maceration carbonique" kaldes det og medfører, at der ved siden af den traditionelle alkoholiske gæring, sker en naturlig kulsyreudblødning, som profilerer saften og frugten i vinen. Udblødningen og macerationen tager op mod 3 uger, hvorefter den unge vin modner 6 måneder i stål og beton frem mod det endelige sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske.
En mildt blomstrende Saint-Amour med pæn fylde for årgangen og en fin rød frugtprofil, der bliver holdt på plads af friske tanniner og læskende mineralitet. Bare en vin som vil skabe glæde i en lang række sammenhænge lige fra den indledende aperitif og frem til det lille stykke ost, som fjerner den allersidste sult.
Bonusinfo:
Høsten i Beaujolais endte med at være alt andet end generøs, og 2024 er blevet kaldt den vanskeligste årgang i mands minde. Balladen startede allerede tidligt på året med lange perioder med kulde og regn, som bremsede vinstokkens vegetative cyklus. Og med 10 til 15 ekstra dage med regn i forhold til gennemsnittet blev foråret det fugtigske siden 1959.
Det ledte til udbredte udbrud af meldug og råd, som vinbønderne måtte bruge alle deres vågne timer på at bekæmpe. Herefter blev blomstringen mange steder brat bragt til ophør, da voldsomme haglbyger ramte mange vinmarker den 19. juni, og derpå gik det slag i slag med alt for mange dage med regnbyger og tunge skyer. Først i august begyndte det varmende solskin at få overtaget, og her afslørede ture i vinmarkerne al balladen: Smukke drueklaser i uskøn forening med udtørrede og nogle steder haglbeskadigede drueklaser.
Derfor har det i høj grad handlet om det franskmændene kalder ”tirage”. Om at soignere, sortere og smide væk, og i den sidste ende blev der tale om et af de laveste høstudbytter, der er registeret i Beaujolais de seneste 100 år.
Producent
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
- Georges Duboeuf har funderet sin forretning på tre ting:
Samarbejde med flere end 300 vinbønder og druedyrkere. - Maceration carbonique. Gæring af de hele drueklaser, hvorved Beaujolais fik en frugt og umiddelbarhed, som ikke var set tidligere.
- Beaujolais Nouveau, lige fra det første væddemål blandt to journalister om hvem der først kunne nå hjem til London med den nye vin, op forbi 80'ernes hysteriske race om at komme først fem til de forskellige metropoler og frem til i dag hvor 25% af al Beaujolais fortsat forsvinder inden nytår.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til at evaluere.
Men eventyret fortsætter. Georges Duboeuf’s søn Franck trådte ind i selskabet i 1983. Da man åbnede forlystelsesparken Le Hameau du Vin i 1993 blev det underledelse af Francks hustru Anne Duboeuf og i 2012 blev det så deres ældste søn - Georges Duboeufs barnebarn - Adrien Duboeuf-Lacombe’s tur til, som chef for salg, marketing og strategi, at profilere familiefirmaet i de mere end 100 lande, som Georges Duboeuf’s vine eksporteres til.
"An excellent wine is always a work of art. It is first and foremost the result of the terroir, then of the care given to the vines, the right choice of harvest date and of course the know-how and talent of the winemaker" Georges Duboeuf (1934-2020)
Georges Duboeuf har så at sige været en del af Løgismose familien altid. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.Distrikt
Saint-Amour er en af de 10 cru’er i Beaujolais i det østlige Frankrig. Det er en selvstændig AOC skabt i 1946 og vinmarkarealet er på blot 313 ha hvilket gør det til en af de mindste cru’er i Beaujolais. Den ligger helt mod nord som nabo til Julienas, og her er mere bakket end i den sydlige del. Appellationen ligger godt beskyttet af bjerge mod vest, og jordbunden er blandet af eroderet materiale fra bjergene, schist, granit og ler samt en smule kalksten. Gamay produceres her i to stilarter. En let, frisk og floral stil, som er fremstillet med kort maceration og som bør nydes indenfor et års tid samt en lidt kraftigere og mere lagringsegnet type med markeret tannin og potentiale for udvikling af kompleksitet i flasken. Ca en fjerdedel af produktionen sælges omkring Valentins dag i februar primært pga appellationens navn.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter