Fakta
- 6 stk. 1.065,90
Riesling Kabinett Feinherb Steiles Ding
- 6 stk. 1.065,90
209,-
278,67 pr. l.
6 stk.
1.065,90
177,65 pr stk.
Spar 188,10
Anbefalinger
Falstaff Magazin
91
Im Duft delikate Schieferwürze, Abrieb von Orange und Limette, feine Würze, Melisse, Pfirsichblüte, vielschichtig. Am Gaumen mit reifer Säure, dezente Süße, schönes Spiel, griffige, süße Zitrusfrucht, mineralisch geprägt, gute Struktur, prima zu pikanten Gerichten. Ulrich Sautter - November 2024
Beskrivelse
Dejlig ambassadør for den i hvert fald i Tyskland stadig mere populære kategori ”feinherb”, hvor man lige lader druerne, der kommer ind med en mostvægt, som kvalificerer dem til ”Kabinett”, gære lidt længere, så de får lidt mere alkohol, sødmen reduceret og fornemmelsen af friskhed accentueret.
Det er Oliver Jüngling , som nu efter et lykkeligt generationsskifte nu svinger med taktstokken i kælderen i den lille vin by Kesten, mens forældrene Klaus og Christa stolte rumsterer i baggrunden. Noget af en specialitet hos Paulinshof er de cuvéer hvor frugten fra forskellige skråninger får lov til at møde og komplimentere hinanden, så de endelige vine (fortæller Christa) bliver rigere og mere fascinerende, end de ellers ville være blevet.
Øvelsen betyder, at Paulinshof ikke må flage med navnene på deres forskellige berømte skråninger, men med tanke på de nye generationer af vinnydere, som ikke nødvendigvis er historiske funderede, mener Christa ikke, at det er et problem. Og hun har sikkert ret, for de 3 vine med fantasinavne Figaro, Urstück og så denne Steiles Ding Riesling holder sig ikke tilbage når for eksempel Falstaff skal uddele deres forskellige "Trophy", og når holdet bag Die Elite des Deutschen Weines udpeger Tysklands "Beste Jungweine".
Druerne kommer fra høst i de sidste uger af september på flere forskellige ”Schiefer-Steillage” på Kestener Paulinshofberg. Druerne presses straks de ankommer til kælderen og gærer herefter i rustfrit stål til alkoholprocenten balancerer omkring de 11% og restsukkeret omkring de 15g.
Fin blomstrende duft med lag af mirabelle, røde æbler og forfriskende citrus, dejlig aromatisk og animerende i munden, hvor den pikante og frugtløftende restsødme smukt balanceres af syre og mineralitet.
Producent
Navnet Paulinshof kan føres helt tilbage til 936, og er knyttet til Saint Pauls kirken i Trier, der dengang ejede enorme områder langs Mosel-floden. Springer vi godt 1.000 år frem i tiden, knyttes navnet til Klaus og Christa Jungling, som overtog Weingut Paulinshof i 1969. Efter et langt og sejt træk tilhører de i dag flokken af producenter, som kappes om at blive talt med blandt de bedste i Mosel.
Og det bedste er at Klaus og Christas søn Oliver, som nu har været på banen i nogle år, har vist sig at være et naturtalent, som uden at udstille faderen formår at tilføre vinene en ekstra spændstighed og dynamik, som har fået både Falstaff, Eichelmann og Der Feinschmecker til at gribe fat i superlativerne. For eksempel skrev Falstaff i november 2022 at ”Oliver Jüngling weiß das formidable Lagenpotential in dichte und mineralisch geprägte Rieslinge umzusetzen, denen es auch nicht an Würze und Eleganz fehlt und die hervorragend reifen können.”
Fra en start med bare 2 ha. er det med tiden lykkedes for Klaus og Christa at købe nogle af de bedst beliggende vinmarker i det centrale Mosel. Heriblandt parceller på Kestener Paulinshofberger, Brauneberger Juffer, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr og ikke mindst Brauneberger Kammer, som i dag er i familiens fornemme ”Alleinbesitz”. Således er der efterhånden tale om næsten 8 ha. på stejle kalkrige skråninger, hvor udbyttet aldrig er gavmildt, og dertil et par mindre prominente, men mere gavmilde ha., som leverer broderparten af frugten til familiens Gutsweine.
Klaus Jungling kaldes i dag for en pioner, som satsede på og lykkedes med at producere tørre vine, da den globale opvarmning ramte Mosel og sænkede det ellers tårnhøje syreindhold i Riesling druerne. Klaus Junglings genistreg var, at han fortolkede begrebet Trocken, så vinene ikke nødvendigvis skulle være tørre i fransk forstand, det vil sige med 1-2g. restsukker, men derimod gerne måtte komme med 4-8g. restsukker. Blot der var tilstrækkeligt med syre til stede, således at oplevelsen forblev tør, velafbalanceret og aldrig snerpende.
Weingut Paulinshof producerer således i dag en meget tilfredsstillende serie af Riesling vine funderet på det halvtørre og især det helt tørre udtryk. Ca. 75.000 flasker bliver det til fordelt på op til 25 forskellige vine, når høståret tillader produktionen af de ædelt søde vine. Og over hele linjen er der tale om friske fint balancerede vine, som alle rummer fortællingen om deres terroir og den elegance og finesse, som god Riesling gerne skulle handle om.
Weingut Paulinshof leverede de første tørre tyske vine til Løgismoses sortiment. Klaus og Christa Jungling har således været en del af Løgismose familien siden efteråret 2006. Du finder det aktuelle sortiment her.
Oprindelse
Region
Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter