Coume del Mas
1 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- MedlemsrabatSpar 15% v/6 stk.
2022 - Coume del Mas - 0,75lBanyuls Galateo - 50cl
279,-
372,- pr. l.
Medlemspris 237,15
pr. stk. v/6
Coume del Mas
Domaine Coume del Mas ligger i den lille landsby Cousprou, som gemmer under den gamle vagttårn sig oppe i bakkerne mellem de to badebyer Collioure og Banyuls, og her er Philippe og Nathalie Gard midt i et bemærkelsesværdigt projekt sammen med deres legekammerat Andy Cook, som stødte til midt i 00’erne og siden 2014 også sammen med den unge vinmager Léah Anglès, som med egne labels flirter lystigt med naturvinsbegreberne.
Phillipe er uddannet ergonom fra Montpellier og har senere erhvervet et diplom ønolog. Han begyndte sin karriere som landbrugsingeniør og arbejdede først i Chablis og siden Medoc med at rådgive om hvilke vinstokke, der passede bedst til de givne jordbundsforhold, men om sommeren gik turen tilbage til Paulilles og Puig del Mas i nærheden af Collioure, hvor han havde camperet i barndommen og hvor hans forældre senere havde købt en sommerbolig.
Phillipe indså, at de særlige jordbundsforhold med masser af kiselkalk i kombination med det omskiftelige mikroklima var den perfekte base for at producere ekstraordinært modne og subtile Grenache druer, og da han slet ikke fandt dette potentiale udtrykt i de lokale vine, valgte han at flytte ned under den catalanske sol for at starte en konsulentvirksomhed mens Nathalie jobbede på skolen i Collioure.
I modsætning til andre unge, der flygtede fra de stejle kystnære og sine steder ekstreme og arbejdskrævende skråninger begyndte Phillipe at opkøbe og leje små jordlodder med gamle vinstokke, og da han sidst på året i 1999 havde samlet de første 10 ha. fordelt på mere end 25 små parceller, fulgte købet af de gamle bygninger, som nu danner rammen om Domaine Coume del Mas.
Herefter er det, især efter skotten Andy Cook i 2006 sluttede sig til projektet efter at han have uddannet sig til ønolog i Australien og på New Zeeand, gået stærk. Sammen lejede de Domaine Mas Cristine hvorfra de efterhånden producerer et dusin forskellige meget spændende vine under de to brands Consolation Wines og Tramontane Wines.
I den internationale presse er der således bred enighed om, at Philippe og Andy længe har sat nye standarder for, hvor rene og velafbalancerede vinene fra Banyuls kan blive samtidig med, at de har produceret og stadig producerer nogle af Sydfrankrigs fineste Grenache funderede rødvine uanset om appellationen hedder Collioure eller Côtes du Roussillon.
Guide Vert 2024 (La Revue du Vin de France): "Son savoir-faire en matière de vinification et d’élevage a rapidement placé sa production parmi les plus ambitieuses du secteur."
Philippe Gard og Andy Cook kom ind i Løgismose familien i foråret 2006 og siden har vi tilbudt enkelte og nogle gange mange af deres vine. Du finder de aktuelle vine her