BOCUSE D'OR DANMARK
PÅ BESØG HOS FRANCIS
I det spæde forår var vi på besøg hos Francis Cardenau. Francis har tidligere været dommer for konkurrencerne i Danmark og præsident for Bocuse d’Or Danmark. I år overlader han dommerrollen, men fortsætter dog som præsident for Bocuse d’Or Danmark.
På den stråtækte idyl tæt ved Arresø omgivet af marker, hvor får græsser og kornet er på vej op, møder Francis os med stort smil og fransk accent – et lille stykke Frankrig i danske omgivelser.
Med os har vi 16 Løgismose kyllinger. Kyllinger, som skal parteres til en servering med kylling til takkemiddagen for sponsorer af Bocuse d'Or Danmark.
ØNSKEBENET
Det professionelle køkken i den ene længe af huset er som at blive taget tilbage til et fransk landkøkken, hvor der ikke blot er sans for kokkekundskaber men også højt til loftet med plads til latter og anekdoter fra nær og fjern.
Imens Francis med elegant håndelag parterer kyllingerne, fortæller han lystigt og fremhæver ønskebenet fra kyllingen. Han fortæller, at der ved højtider i Frankrig er tradition for, at to tager i hver sit ben af det gaffelformede ben, afgiver et ønske, og den, hvis stykke er størst, får ifølge sagnet sit ønske opfyldt.
Lad os håbe, at det ønske, som blev afgivet denne dag, talte til Sebastian og Danmarks fordel de kommende 2 år.
PÅ TUR I HAVEN
Det lille hjem er ikke bare et hjem for Francis og hans familie, men også for bier, vinranker, krogede frugttræer, bærbuske og alskens grøntsager; spinat, tomater, bitre salater, rabarber, chili – et overflødighedshorn af urter og råvarer, der bare venter på at skyde op af jorden, når årstiden tillader det og på vores tur rundt på grunden kan vi allerede nu se de første asparges på vej op. Her er en sjælden stilhed og ro kun brudt af fuglekvidder.
TIL MIDDAG HOS
Vejen til konkurrencen i Lyon er lang og snoet, og sponsorer har en afgørende rolle i, at det kan lykkedes at nå helt derhen – nogle bidrager med råvarer andre med køkkengrej.
Som tak til sponsorerne af Bocuse d'Or Danmark blev der i foråret afholdt middag. Og det var til denne middag at Løgismose kyllingen, som Francis dagen forinden havde parteret og klargjort, skulle spille hovedrollen i en servering med kylling.
Køkkenet på Restaurant Mark i København emmede af gejst, professionalisme og ikke mindst kærlighed til madlavning, hvor både Francis og dette års unge kandidat, Sebastian, elegant samlede retten på en tallerken til et lille kunstværk. Et levende bevis på at madlavning er kunst, passion, teknik, skabelse og samarbejde.