BOCUSE D'OR DANMARK
BOCUSE D'OR FINALE 2025
I slutningen af januar rejste det danske Bocuse d'Or team til Lyon for at deltage i den mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or Finale. Læs med her og få et tilbageblik på konkurrencen.
OPSKRIFTEN PÅ KONKURRENCEN I LYON
Omtrent et halvt år inden konkurrencedagene i Lyon blev temaet for fadserveringen afsløret. Opgaven var at forene råvildt, foie gras og te i en ret, der både respekterer traditionen og udfordrer det velkendte:
- Hovedstykket skal være en dyrekølle med ben, præsenteret i tre hovedstykker på fadet.
- En tærte med dyrekød og foie gras serveret varm og skåret i 16 portioner ved bordet.
- En garniture udelukkende baseret på frugt fra Danmark.
- 16 to-farvede forseglede ravioli med en klarificeret consommé af dyr, smagt til med te.
15. november var der igen et slør at løfte, da opgaven for tallerkenserveringen blev offentliggjort til kandidaterne.
En selleriduo bestående af:
- to ens stykker knoldselleri (70% skal være ren knoldselleri)
- 16 ens garneringer af bladselleri med blade.
Disse præsenteres først på fad for dommerne og anrettes derefter på tallerken, som en elegang restaurantservering sammen med følgende:
- Ørnefisk og hummer forenet i én samlet varm servering med 16 portioner. Hummeren skal fremhæve fisken, der er hovedingrediens.
- To saucer, henholdsvis en varm hummer-sabayon og en en valgfri sauce.
Tallerkenserveringen skulle derudover afspejle kandidaternes nationale madkultur og serveres på konkurrencens officielle tallerkener.
Der har været meget fokus på vores team i år, da Danmark har klaret sig godt ved det sidste mange konkurrencer og derfor er jeg både glad og stolt over, at det er lykkedes mig og mit team at klare sig så godt. Vi har igen vist, at dansk gastronomi hører hjemme i verdenseliten.