Smag, holdning, håndværk – det er de 3 dogmer, vi udvikler og udvælger vores produkter ud fra.
1. Et helt afgørende kriterie for, at Løgismose kan stå inde for et produkt er, at det smager godt
I de sidste 50 år har vi ikke lavet andet end at smage. Vi har smagt på maden på Falsled Kro og Kong Hans Kælder, smagt på alle de vine, som vi har fundet gennem Løgismose Vinimport (flere af dem kan du finde i Netto). Ligesom vi har smagt og udvalgt alle de tusindvis af forskellige specialiteter som vi har fundet rundt om i verden gennem tiden, og som du kan finde i vores egne butikker og på løgismose.dk
Vi har smagt og udviklet rygeost, feta, blåskimmel, hvidskimmel og en masse andre mejeriprodukter på vores mejeri på Fyn. Vi laver faktisk ikke andet hver eneste dag end at smage. Og det er på baggrund af smagen, at vi træffer vores beslutninger. Det er det, vi mener med, at Smagen er vores kompas.
I vores søgen efter produkter jagter vi altid den intense og autentiske smag. Den smag, der fortæller, hvad produktet består af, og hvor det kommer fra. Når du køber produkter fra Løgismose, kan du være sikker på, at de smager af noget, og at de smager af det, de skal smage af.
LØGISMOSE I NETTO
SMAG, HOLDNING & HÅNDVÆRK PÅ HYLDEN
I Netto over hele landet finder du alt fra økologiske mejeriprodukter, færdigretter, melsorter, pålægschokolade og marmelader til kaffebønner, te, vin og øl. Ej at forglemme en fransk hverdagshelt, Løgismose kyllingen.
2. Holdningen bag Løgismoses produkter er, at de skal være de bedste i deres kategori i dagligvarehandelen
Vi udvælger leverandører, som har en holdning til råvarerne, selve produktionen og til det færdige produkt. Det handler om ikke at skyde genveje, ikke om at vælge de nemme løsninger.
Tilsætningsstoffer, smagsforstærkere og emulgatorer giver måske en lang holdbarhed og en billig pris, men det er sjældent en stor oplevelse, når man så skal nyde produktet. Hindbærmarmelade smager nu engang bedst, når det er lavet af – hindbær.
Når du vælger et Løgismose produkt, har du altså vores garanti for, at produktet er i orden og udvalgt med omhu.
3. Det gode håndværk er hele fundamentet
Det gælder uanset, om det er produkter, vi selv producerer, eller produkter, vi har udvalgt. Det gode håndværk kan udføres af såvel små som store producenter. Det afgørende er, at man har fokus på råvarer, kvalitet og smag.
Her gør mange sig måske nogle romantiske forestillinger. Vinbonden, der tramper rundt med bare fødder i sine druer, den italienske mamma, der putter sine solmodne tomater enkeltvis på glas. Den lille mejerist med sin lille smørkærne, der sjusser sig lidt frem. Det er ikke håndværk, men nostalgi.
Godt håndværk, når det gælder fødevarer, er først og fremmest et spørgsmål om at finde og udvælge de bedste råvarer. Det er grundlaget for produktionen. Herefter skal man kende processerne fuldstændigt til bunds og man skal kunne styre dem. Med ekstrem disciplin. Det kan være spørgsmål om tiendedel af grader i opvarmningen eller nedkølingen, der gør hele forskellen. Har man så endeligt den rigtige opskrift, så er der faktisk ikke langt igen, før produktet kan få lov til at stå på dit middagsbord.
Butikken, som i dag hedder 'Løgismose Vin, Mad og Delikatesser', åbnede i 1982 og dannede rammen om Vinimporten. Læs om hvordan butikken udviklede sig til et foregangssted for convenience.
Restaurant Kong Hans Kælder blev åbnet af Lene og Sven Grønlykke sammen med Klaus og Inge Rifbjerg i 1976. Læs om den historiske kælder og om hvordan restauranten udviklede sig fra at være en skandale til at få Danmarks første Michelinstjerne.
I dag ligger Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn, hvor det producerer mejeriprodukter i gourmetklassen. Læs om hvordan det har udviklet sig siden Lene og Sven Grønlykke købte det lukningstruede Hårby Mejeri i 1969.
Lene og Sven Grønlykke grundlagde Løgismose i 1965. Læs om hvordan de mødte hinanden og hvordan de endte med at blive pionerer inden for dansk gastronomi.
Butikken, som i dag hedder 'Løgismose Vin, Mad og Delikatesser', åbnede i 1982 og dannede rammen om Vinimporten. Læs om hvordan butikken udviklede sig til et foregangssted for convenience.
Restaurant Kong Hans Kælder blev åbnet af Lene og Sven Grønlykke sammen med Klaus og Inge Rifbjerg i 1976. Læs om den historiske kælder og om hvordan restauranten udviklede sig fra at være en skandale til at få Danmarks første Michelinstjerne.
I dag ligger Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn, hvor det producerer mejeriprodukter i gourmetklassen. Læs om hvordan det har udviklet sig siden Lene og Sven Grønlykke købte det lukningstruede Hårby Mejeri i 1969.
Lene og Sven Grønlykke grundlagde Løgismose i 1965. Læs om hvordan de mødte hinanden og hvordan de endte med at blive pionerer inden for dansk gastronomi.