BARSKABET
FORÅRSDRINKS MED OG UDEN ALKOHOL
April, den skønneste måned, som for alvor byder foråret velkommen med en natur i fine farver, flere solskinstimer og en optimisme at spore hos store og små. Fejr foråret med festlige drinks bestående af ganske få ingredienser – og sørg for at ingen skal tørste, uanset om det er chaufføren eller festaben, som skal nyde en veltillavet italiensk aperitivo.
BYD VELKOMMEN TIL LYRE’S ALKOHOLFRI BITTER
Det er ikke en nem kategori og sandt skal være sagt; vi har smagt meget.
Vi er nysgerrige og fornemmer interesse fra vores kunder, men der er langt mellem de gode, uanset om der er tale om kopier eller et forsøg på at komme med noget helt nyt.
Og apropos kopier er Lyre’s med base i Melbourne opkaldt efter den australske fugl, lyrehalen, som er ekspert i at efterligne lyde inklusiv menneskeskabte fra f.eks. byggepladser, bilalarmer og riffelskud. Lyre’s markedsfører pt 13 forskellige ikke-alkoholiske ”spirituosa”, og ambitionen er at give en så præcis, som muligt, efterligning af den ægte vare.
Italian Orange er en vellykket udgave af den karakteristiske knaldrøde, bitre likør, hvis kategori Contratto Bitter også tilhører. Smagen er præget af rosa grapefrugt, røde appelsiner og granatæble, og med sin velafstemte bitterhed, udgør den et glimrende og festligt alternativ til den alkoholiske udgave ovenfor
Servér den i et stort vinglas fyldt op med isterninger og blandet i forholdet 1:3 med Lurisia Chinotto Tonic. Garnér med appelsinskive og evt. lidt granatæblekerner.
SKÅL FORÅRET IND MED CONTRATTO BITTER
Det var faktisk min mor, der fik mig på sporet af denne drink. Hun og hendes mand var begyndt at bruge Contratto Bitter i stedet for Contratto Aperitif som base for en Spritz-lignende drink, og selvom Bitter er i stil med Campari, er der her tale om en noget anden variant indenfor kategorien, ikke mindst i bitterheden. Det bliver meget tydeligt, når den blandes med mousserende vin, som bringer en smuk balance frem mellem bitterhed, sødme og de 24 forskellige smagsgivere, der indgår i Contratto Bitter. Et dejligt og lidt mere potent alternativ til den gængse Spritz.
Contratto, som i dag ejes af Rivetti-familien, der også har navnkundige La Spinetta i porteføljen, ligger i Piemonte. Da Giorgio Rivetti købte Contratto i 2011, var spidskompetencen mousserende vin, som stadig laves på topniveau på Contratto, men der fulgte nogle gamle opskrifter på vermouth og bitter, som var udviklet i 30’erne, med. De havde ligget urørt hen i årtier og Giorgio besluttede at revitalisere dem, så de nu fremstår som nogle af de stærkeste kort på den italienske vermouthscene.
Smagsgiverne udblødes ved lav temperatur i alkohol og farven justeres med gulerod og rødbede, hvorefter der tilsættes sukker.
Servér den i et stort vinglas fyldt op med isterninger og blandet i forholdet ca 1:5 eller efter smagspræference med Spumante eller anden mousserende vin. Garnér med en skive citron og appelsin.
OPSKRIFT
SPRØDE POLENTA FRITTER MED PEPPERON I OG PARMESAN
Til en kold drink hører sig snacks – det er så sikkert som amen i kirken! Polenta kendes måske af mange, som grynet og ikke så smagfuld, men med den rette tilberedning kan den gullige majsmel forvandles til en sprød og forførende snack.